Buzdolabı temizliğinin püf noktaları

Buzdolabı temizliği sağlığınız için belirli periyotlarda yapılması gerekir. Aksi takdirde, kötü kokular ve küf hem yiyeceklerinizi hem de sağlığınızı olumsuz etkiler.

Buzdolabı temizliğinin püf noktaları
08 Ekim 2020 - 18:22
İşte buzdolabı temizliğinin püf noktaları;
Buzdolabının içini boşaltın
Buzdolabı temizliğine başlamadan önce fişini prizden çekmeyi ihmal etmeyin. Ardından buzların erimesini bekleyin ve temizlemek için kolları sıvayın.
Yiyeceklerinizi gözden geçirin
Buzdolabı temizliğinin en iyi kısmı; unuttuğunuz ya da paketinde zarar gören yiyecekleri kontrol edebilmeniz olacak. Tüm besinleri gözden geçirin, son kullanma tarihlerini kontrol edin ve kullanabilecek durumda olanları tekrar muhafaza edin.
Parçalara ayırın
Buzdolabının içerisindeki sebzelik, raflar, çekmeceler, yumurta kapları gibi tüm parçalarını çıkarın. Raflarını çıkarmadığınız takdirde tüm noktalara ve bölümlere ulaşmak sizi zorlayabilir. Etkili ve derinlemesine bir temizlik için en iyi yöntem tüm parçaları buzdolabından dışarıya çıkarmaktır.
Hijyen sağlama
Çıkardığınız tüm parçaları yıkayın ve kurulayın. Buzdolabı temizliğinde kimyasal veya sabun gibi malzemeler kullanmaktan kaçının. Buzdolabınızın içinde ya da raflarında oluşan kurumuş lekeler için doğal karışımlar hazırlayabilirsiniz.
Karbonatlı buzdolabı temizliği
1 litre suyun içerisine 2 çorba kaşığı karbonat karıştırdıktan sonra yumuşak bir bez yardımıyla yüzeyleri silebilirsiniz. Bu hem buzdolabınızı parlatacak ve hem de istediğiniz hijyeni sağlamaya yardımcı olacak.
Sirkeli buzdolabı temizliği
Ilık su içerisine bir çay bardağı kadar sirke, karbonat ve maden suyu ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı buzdolabınızın iç kapılarını, sebze kısmını ve buzdolabınızın dış kapısını temizlerken kullanabilirsiniz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum