Bülent Ersoy: Vasiyetimden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ni çıkardım.

Türk Sanat Müziği sanatçısı Bülent Ersoy'un, "Kürklerimi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlayacağım" sözlerinin ardından dernek, "Bu bağışı kabul edemeyiz" şeklinde bir açıklama yaptı. Bu açıklamanın ardından sessizliğini bozan Ersoy, karar değiştirdi ve derneği vasiyetnamesinden çıkardı.

Bülent Ersoy: Vasiyetimden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ni çıkardım.
03 Aralık 2020 - 14:19

Ünlü sanatçı, geçen hafta Nişantaşı’ndaki bir mağazadan iki kürk satın almış ve gazetecilere toplam değeri 2.5 milyon lirayı bulan yirmi iki kürkünü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağışlayacağını açıklamıştı. Ancak dernek yönetiminden hiç beklemediği bir karşılık aldı.

Dernek, Ersoy’un kürk bağışını kabul etmeyeceklerini, “ÇYDD, tüzüğü gereği doğa, çevre ve canlı haklarına saygılı olmayı ilke edinmiştir. Bu nedenle hayvanların yaşam hakları ihlal edilerek elde edilen ürünler ve bunların bedelleri üzerinden yapılacak bir bağışı kabul etmemiz söz konusu değildir" diyerek duyurdu.
 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, konuyla ilgili şunları kaydetti:
“Bülent Ersoy’a hak veriyorum, bağış yapmak istiyor. Hatta biz açıklama yapmadan önce kendisine ulaşmak istedik, çünkü bizi yanlış anlamasını istemedik. Çevre dostu olmak bizim ana tüzüğümüzde var. O nedenle kürk satışıyla elde edilen bir geliri bağış olarak alamayız. Bu duyarlılığı için Bülent Ersoy’a teşekkür ediyoruz. Hatta kendisine ulaşıp bu konuyu açıklamak, tüzüğümüzü anlatmak istiyorum. Biz açıklamamızda temel değerimizi, amacımızı yazdık."


YORUMLAR

  • 0 Yorum