Bugatti'nin ilk pist yarışı hiper otomobil Divo'sunun lansmanını yaptı.

The Quail'de tanıtılan araba, Targa Florio Dağı yarışında iki kez ilk sırayı alan Fransız yarışçı Albert Divo'yu onurlandırmak için tasarlandı.

 Bugatti'nin ilk pist yarışı hiper otomobil Divo'sunun lansmanını yaptı.
23 Ocak 2021 - 17:52
Bugatti Divo, daha geniş hava girişlerine ve çok daha geniş bir ön spoylere sahip alışılmadık bir ön fasya ile donatılmıştır. 
Bu değişikliklerin bir bütün olarak arabanın soğutma gücünü ve aşağı kuvvetini iyileştirmeye yardımcı olması bekleniyor.

Aracın arkasındaki tasarımcılar tavana çok dikkat ettiler ve onu uzun bir NACA hava kanalı görevi görecek şekilde tasarladılar. 



Benzersiz tasarlanmış motor kapağıyla birleştirildiğinde, bu, motor çekirdeğine "olağanüstü yüksek" hacimde havanın girmesini ve böylece aracın 8.0 litrelik W16 motorunu soğutmasını sağlayacaktır.
Otomobilin rüzgarlığı, Bugatti Chiron'dan neredeyse% 23 daha geniş ve şirket, bu değişikliğin güç performansında, fren verimliliğinde ve viraj tutuşunda önemli bir iyileşme ile sonuçlandığını söylüyor.

Mekanik açıdan Fransız şirket, W16 motorunu, motor sporlarından türetilmiş bir şanzımana sahip 8.0 litrelik dört turboşarjlı dört tekerlekten çekiş ile eşleştirdi. Ve tüm bunlar, motorun 1.500 hp hızlanmasını iyileştirmek için yapıldı. 



Bu nedenle, Divo'nun 100 km / saate 2,5 saniyeden daha kısa sürede ve 200 km / saate yaklaşık 6,5 saniyede ulaşması bekleniyor! En yüksek hıza gelince, Bugatti, arabanın saatte 380 km'ye dokunabildiğini doğruladı (vay, bu kadar beygir gücüyle, bir uzay roketi sürdüğünüzü hissedeceksiniz!



Ek hafif bileşenler arasında daha ince yalıtım ve daha hafif bir ses sistemi bulunur. Tasarım ayrıca orta konsoldaki ve kapı panellerindeki saklama bölmelerini de düzenledi. Bu tasarım değişiklikleri, kabine kadar uzanıyor. Araba, Divo Racing Blue yarış arabalarından ilham alan dikişlere ve kontrast oluşturan Divo Gri Alcantara döşemeye sahip çift stilli bir iç mekana sahip.
Şirket, her biri 5,4 milyon dolarlık fiyat etiketine sahip arabanın yalnızca 40 prototipini üretti. 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum