British Airways CEO'su, şirketin hedefini hayatta kalma savaşı olarak değiştirdi.

LONDRA (AP) - British Airways, dünya çapındaki COVID-19 pandemik pummels havayolları olarak geniş çaplı bir sarsıntının bir parçası olarak işinde 4 1/2 yıl sonra CEO Alex Cruz'un yerini aldı.

British Airways CEO'su, şirketin hedefini hayatta kalma savaşı olarak değiştirdi.
17 Ekim 2020 - 15:42 - Güncelleme: 17 Ekim 2020 - 15:52

British Airways'in ana şirketi olan International Airlines Group Pazartesi günü, daha önce gruptaki diğer bir havayolu şirketi olan Aer Lingus'un patronu olan Sean Doyle'u BA'nın yeni CEO'su olarak seçti. Cruz, belirsiz bir geçiş dönemi boyunca icracı olmayan başkan olarak kalacaktır.

BA'nın yolcu trafiği, ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre% 95 düştü ve ilk yarıda 4.04 milyar euro (4.77 milyar $) işletme kaybına yol açtı. Son aylarda, sendikalar Cruz'un salgınla bağlantılı 12.000 işten çıkarmayı ele alma şeklini eleştirdiler.

Sarsıntı, Luis Gallego'nun IAG'nin CEO'su olmasından sadece bir ay sonra gerçekleşti ve pandemi sırasında grubun mali durumunu destekleme ve hava yolculuğunun “yeni normaline” uyum sağlama sözü verdi. Gallego, IAG'yi oluşturmak için British Airways ile birleştikten sonra Iberia Airlines'da maliyet düşürücü bir girişim başlattı. Uzun süredir CEO'su Willie Walsh'un yerini aldı.

Dünyanın dört bir yanındaki havayolları, pandemi sırasında hükümetin getirdiği seyahat kısıtlamaları ve hava yolculuğunun güvenliğiyle ilgili endişeler arasında yolcu sayısının düştüğünü gördü. Çoğu ülkeden gelen yolcuların geldikten sonra 14 gün boyunca kendilerini karantinaya almaları gerektiğinden İngiliz havayolları özellikle ağır darbe aldı ve bu da çoğu iş ve tatil seyahatini öldürdü.

Pazar analisti Susannah Streeter, "Bu, IAG'nin yeni CEO'su Luis Gallego'nun kaslarını esnettiğinin ve havayolu grubu için kalıcı bir iyileşme sağlamak için gerekli değişiklikleri yapacağını göstermeye çalıştığının bir işareti," dedi. Hargreaves Lansdown. "Sean Doyle, uluslararası seyahat talebinin düştüğü ve karantina kısıtlamalarının rezervasyonları kısıtlamaya devam ettiği için British Airways'in tarihindeki en zorlu zorlukla karşı karşıya olduğu göz önüne alındığında, derhal ilerleme kaydetmek için işini kesecek."

IAG ayrıca, düşük maliyetli LEVEL markasının CEO'su Fernando Candela'nın, yeni baş dönüşüm sorumlusu rolünde grubun yönetim komitesine katılacağını duyurdu. Donal Moriarty, daha sonra kalıcı bir atama ile Aer Lingus'un geçici genel müdürü olacak.

IAG'nin hisseleri, erken işlemlerde% 5,8'e kadar düştükten sonra Londra'da öğleden sonra erken saatlerde% 0,3 artarak 103,8 pence oldu.

Cruz, Eylül ayında İngiltere'deki bir Avam Kamarası komitesine BA'nın "kendi hayatta kalmak için savaştığını" söyledi. İş kayıpları üzüntü verici olsa da mevcut ortamda alternatif olmadığını söyledi.

Sendikalar BA'yı çalışanları, şirketin maliyet düşürme önerilerini kabul etmedikleri takdirde eski sürüme geçirilmiş şartlar ve koşullarda yeniden işe alınacakları bir "işten çıkarma ve yeniden işe alma" planıyla tehdit etmekle suçladı.

İngiliz Havayolu Pilotları Birliği genel sekreteri Brian Strutton, "Bay Cruz bir süredir kalkış salonunda kaldı, bu yüzden bu sürpriz değil," dedi. "Maliyetleri düşürmesi için kendisine bir ödeme yapıldı ve bunu BA yolcularını ve çalışanlarını yabancılaştırmadan yapmanın imkansız olduğunu gördü.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları