SANAT VE SANATÇILAR BİRLİĞİ OLUŞUM DERNEĞİ ANTALYA'DA

SANATA YENİ ÇATI (USBOD) Sanat ve Sanatçılar Birliği Oluşum Derneği (USBOD) ülke genelinde üye sayısını hızla arttırmaya devam ediyor.

SANAT VE SANATÇILAR BİRLİĞİ OLUŞUM DERNEĞİ ANTALYA'DA
19 Ekim 2020 - 10:13

Türkiye 6 aydır koronavirüs pandemisiyle mücadele ediyor. Bu süreçte alınan tedbirler kapsamında birçok iş kolu ekonomik olarak olumsuz etkilendi. Bunlardan biri de kültür-sanat alanı oldu. Sanat ve Sanatçılar Birliği Oluşum Derneği (USBOD) böyle bir ekosistemde kuruldu. Üye sayısı bugün 400 ancak hedefleri çok büyük.

SANATÇININ GELECEK KAYGISI OLMAYACAK

Sanat ve Sanatçılar Birliği Oluşum Derneği (USBOD) Genel Başkanı Nevzat Taşkıran derneğin amacını şu cümlelerle anlattı; “Sanat ve Sanatçılar Birliği Oluşum Derneği sanatçıların sanatlarını özgürce ifade edebilmeleri daha çok alanlarda kendilerini kanıtlaması, gelecek ile ilgili kaygılarının ortadan kaldırılması refah ve huzur paylarını daha yükseklere çıkarmak için sanatçının sağlıklarıyla ile ilgili hatta tamamlayıcı sağlık sigortalarını kapsayan ,sanatçının sanat faaliyetlerini daha ileriye taşımaları noktasında onları sahiplenmeye yönelik bir amaçla yola çıktık” dedi.

TÜM SANAT DALLARI TEK ÇATI ALTINDA

Sanat ve Sanatçılar Birliği Oluşum Derneği Genel Başkanı Nevzat Taşkıran, Bir yıllık ön hazırlık çalışmasının ardından kurdukları derneklerinin geleneksel sanatlar dahil tüm sanat dallarını tek çatı altında buluşturacağını kaydetti.

SANATÇI HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRECEK

 Sanatı ve Sanatçıyı kadife eldivenle tutarak birlikte büyümeyi hedefleyen oluşum kendi içerisinde bir gelir modeli de yaratmayı amaçlıyor. Oyak ve Tüsiad modeline benzer bir yapılanmayla sanatçıların bin bir emekle ürettikleri sanat eserlerinin hem daha çok görünürlüğünü sağlanacak hem de eser sahibinin hakları korunacak.

SANAT VE SANATÇILAR BİRLİĞİ OLUŞUM DERNEĞİ ANTALYA’DA
Sanat ve Sanatçılar Birliği Oluşum Derneği Genel Başkanı Nevzat Taşkıran Akdeniz Bölge Başkanlığı Yönetim Kurulunun oluşmasının ardından ziyaret ettiği Antalya’da dernek üyeleriyle bir araya geldi hedeflerini anlattı üyelerinin sorularını yanıtladı.

Sanat ve Sanatçılar Birliği Oluşum Derneği Genel Başkanı NEVZAT TAŞKIRAN


Sanat ve Sanatçılar Birliği Oluşum Derneği Akdeniz Bölge Başkanı SEVGİ AKARSU

YORUMLAR

  • 0 Yorum