Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104. yılı kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104'üncü yıl dönümü kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104. yılı kutlandı
27 Aralık 2023 - 18:04 - Güncelleme: 27 Aralık 2023 - 18:25
Keklikpınarı Mahallesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişindeki ilk karşılama noktası olarak düzenlenen bir törene ev sahipliği yaptı. Ankara Valiliği tarafından organize edilen törene, Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Ankara seymenleri ve birçok vatandaş katıldı.



Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Irak’ın kuzeyinde şehit olan 12 asker başta olmak üzere tüm şehitler ve hayatını kaybeden gazilerin ruhları için Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra kürsüye çıkan Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek, Ankara’nın Atatürk’ü kucakladığını ve onunla birlikte mücadeleye atılacak ruhu layıkıyla temsil ettiğini vurguladı.



Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ve Kurtuluş Savaşı’nın başlatılması için oldukça önemli bir adım olduğunu dile getiren Dölek, “Atatürk, Ankaralıların heyecanı ve inanmışlığının etkisiyle Ankara’yı önce Milli Mücadele’nin karargahı, izleyen yıllarda ise Türkiye’nin kalbi ve Cumhuriyet’in başkenti olarak belirlemiştir. 27 Aralık tarihi, bağımsızlık mücadelemiz, Kurtuluş Savaşı’mız ve Cumhuriyet tarihimiz açısından son derece önemli bir gündür. Milli Mücadele’nin merkezi haline gelen Ankara şehri, o günden bugüne kadar da modern Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olarak devam etmektedir” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum