MART AYINA SPOR DAMGASI

Teoman Eriş
ABONE OL

Alanya Belediyesi Spor Müdürlüğü'nün ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün spor federasyonlarıyla kurduğu iyi ilişkiler, Alanya turizminin dip yaptığı kış aylarında spor turizminin devreye girmesini sağlıyor. Geride bıraktığımız Mart ayı da spor faaliyetleri açısından oldukça bereketli geçti. Alanya Mart ayında goalball'dan sualtı ragbi'sine, ultra maratondan surfcasting'e 6 spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Bu organizasyonlar için Mart ayında ilçemize yaklaşık 1400 sporcu geldi.


Mart ayındaki spor organizasyonları goalball ile başladı. Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun (GESFED) Görme Engelli Erkekler Goalball 1. Lig ve 2. Lig ilk devre müsabakaları ile antrenör semineri 10-14 Mart tarihlerinde yapıldı. Bu organizasyon için Alanya'ya 20 takımdan 128 sporcu, 43 hakem ve 22 antrenör geldi.

Spor organizasyonları tekvandoyla devam etti. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün okul sporları faaliyetleri kapsamında düzenlediği Türkiye Gençler Tekvando Şampiyonası Grup Müsabakaları 16-17 Mart tarihlerinde Alanya'da yapıldı. Müsabakalara 21 ilden 360 sporcu katıldı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Sualtı Ragbisi U21 Federasyon Kupası ve Milli Takım Seçmeleri 22-25 Mart tarihlerinde Alanya Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirildi. Alanya'da ilk kez yapılan bu organizasyonda 8 kulüpten 150 sporcu mücadele etti.

Uluslararası Elit Erkekler Yol Bisikleti Yarışları ise 23-25 Mart tarihlerinde yapıldı. Yarışlarda 16 ülke ve 24 takımdan 168 sporcu mücadele etti.

Alanyalı dağ koşucusu Ahmet Arslan'ın organize ettiği 'Alanya Ultra Maraton'un 2'ncisi ise 24-25 Mart tarihlerinde 476 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Organizasyon kapsamında Ultra Trail, Taurus Dağ Maratonu, Keykubat Dağ Koşusu, Alaiye Halk Koşusu ve kostümlü koşu yarışları düzenlendi.

Alanya'da ilk kez düzenlenen SurfCasting Yarışması ise 24-25 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi. Dalgaya karşı yapılan olta atışı anlamını taşıyan SurfCasting Yarışması'na 120 sporcu katıldı.

Spor organizasyonları açısından dolu dolu geçen Mart ayı, Alanya'nın spor turizmine önemli katkı sağladı. Bu yarışların en büyük yükünü ise Alanya Belediyesi Spor Müdürlüğü çekti. Belediye Spor Müdürü Levent Uğur ve ekibi her zaman olduğu gibi yine spor organizasyonlarının görünmez kahramanı oldu.