EN İSTİKRARLISI N`SAKALA

Teoman Eriş
ABONE OL

Sevgili Alanya Time okurları


Öncelikle yeni yılın hepimize sağlık, mutluluk, huzur ve bol kazanç getirmesini temenni ederim. Bu yazıda Aytemiz Alanyasporumuzun ilk yarıdaki rakamlarına genel hatlarıyla değinmek istedim.

Süper Lig'de 3'üncü sezonunu geçiren temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor, 17 haftada 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 yenilgi alarak tıpkı ilk 2 sezonda olduğu gibi, bu sezon da devreyi 18 puanla tamamladı.

Ligde inişli çıkışlı bir grafik çizen temsilcimiz ilk yarıda en çok gol yollarında zorlandı. Süper Lig'deki ilk 2 sezonun aksine bu sezon gol (13) bulmakta zorlanan bir takım izledik. Bununla birlikte Alanyaspor'un önceki yıllara göre kalesinde daha az gol (22) gördüğünü de belirtmeliyiz.

Klasik istatistikler arasında yer alan 'en çok forma giyen futbolcular' sıralamasına bakacak olursak, geçtiğimiz yıllara göre karşımıza farklı bir isim çıkıyor. Aytemiz Alanyaspor'un Demokratik Kongolu sol bek oyuncusu Fabrice N'Sakala, 2018-2019 sezonunun ilk yarısında sahada en çok kalan futbolcu olduğunu görüyoruz. 28 yaşındaki futbolcu 17 maçın tamamında ilk 11'de sahaya çıkarak toplam 1530 dakika forma giydi. Takımın en istikrarlı futbolcusu N'Sakala'yı 1440 dakikayla Yunan stoper Georgios Tzavellas takip ederken, 3'üncü sırada ise 1284 dakikayla Efecan Karaca yer aldı. Wanderson Baiano (1244), Merih Demiral (1231) ve Haydar Yılmaz (1150) da ilk yarının istikrarlı futbolcuları arasında bulundu.

Kaan Kanak ve genç kaleci İsmail Ünal ise ligin ilk yarısında hiç forma şansı bulamadı.

Ligin 2’nci yarısında Aytemiz Alanyasporumuza başarılar dilerim.

Hoşça kalın…