Adana Sofralarındaki Lezzetler

 Kebapları ile ünlü olan Adana’da yemek yenilecek restoranların cömert sunumları, samimiyeti ve lezzetli ellerden çıkan yemekleriyle görülmeğe değer bir şehir.

 Adana Sofralarındaki Lezzetler
05 Aralık 2020 - 14:36
“Adana’ya günübirlik yemek yemeye gidelim!” cümlesinde bir çılgınlık var, evet. Ama kesinlikle sağlam bir fikir. Bu cümle Adana’nın sadece yemeklerinin güzel bir şehir olduğunu göstermez. Ama Adana yemeklerinin yollar aşabilecek kadar lezzetli olduğunun kanıtıdır.
 Genellikle bir ocak başı havasında olan adana restoranlarının kebapları tazelikleri ve mis gibi kokuları ile bilinir. Şalgam eşliğinde yenilen kebaplara eşlik eden salatalar ve ezmeler ise genelde restoranların ikramıdır.
Zengin ikramlar ve kebabın lezzeti karşısında gelen hesabın uygunluğu seni eminiz çok şaşırtacaktır. Şehirde öne çıkan kebapçıların başında, Asmaaltı Kebapçısı, Yüzevler Kebapçısı gelir. Daha lokal bir deneyim yaşamak isteyenler için Şadırvan ve Eyvan Kebap’ı ısrarla tavsiye ediyoruz.

 

Kebaba Alternatif; Ciğer

Adana’nın meşhur yemekleri arasında sadece kebap yok. Ciğeri de en az kebabı kadar ünlü. Genellikle akşam saatlerinde tercih edilen ciğerciler, şişlere dizilen ciğerleri misafirlerine sunuyor. Genellikle bir porsiyonda tam 10 şiş bulunuyor. Yani doymaman mümkün değil. İstersen bu lezzete açılmış restoranları deneyebilirsin fakat genelde hemen her kebapçıda bu lezzeti bulabilirsin.

Önyargıları Kırdıran Lezzet Şırdan

Görüntüsü konusunda çok şey söylense de lezzeti inanılmaz olan bir adana lezzeti şırdan. Farklı bir görüntüye sahip olan bu yemeğe önyargılı yaklaşmamak gerek. Şırdan, koyunun 4 midesinden biridir ve içine pirinç doldurularak yapılır. Farklı lezzetler deneyip ön yargılarını kırmak isteyenlere tavsiyemiz.

Ve Muzlu Süt

Çok fazla kebap ve etten bahsettiğimizin farkındayız. Adana lezzetlerinin başkahramanları et olsa da ona kafa tutan lezzet kesinlikle muzlu süt. Adana’nın köylerinden gelen süt ve ithal muzdan yapılan bu karışım dev bir bardakta sunuluyor. Beyaz şeker ve bal gibi tatlandırıcı seçenekleri de var. Uyaralım, bu lezzeti tatmak için biraz sıra bekleyebilirsiniz.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum