2022 Emmy Ödülleri sahiplerini buldu: Dram dalında en iyi erkek oyuncu ödülü Squid Game'den Lee'nin

74. Emmy Ödülleri Los Angeles’taki törenle sahiplerini buldu. Dram dalında en iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi olan Güney Koreli Lee Jung-jae bir ilke imza atarken HBO yapımı Succession da en iyi drama dizisi seçildi. Succession'ın yaratıcısı Armstrong'un yeni tahta geçen Kral 3. Charles'la ilgili esprisi de geceye dair konuşulanlar arasında.

2022 Emmy Ödülleri sahiplerini buldu: Dram dalında en iyi erkek oyuncu ödülü Squid Game'den Lee'nin
13 Eylül 2022 - 12:08
Televizyonun dünyasının en prestijlilerinden ve 'TV'nin Oscarları' olarak da anılan Emmy Ödülleri, 74. kez dağıtıldı.
Drama dalında erkek oyuncu ödülü, Netflix'in rekor kıran yapımı Squid Game’in Güney Koreli yıldızlarından Lee Jung-jae’ye gitti. Lee bu dalda ödül alan ilk Asya kökenli oyuncu oldu.
Bununla birlikte bir diğer dijital dizi- film izleme platformu HBO'nun 'Succession' adlı yapımı üst üste ikinci kez 'En İyi Dram Dizisi' ödülünün sahibi oldu.

Succession'ın yaratıcısı Armstrong'dan İngiltere'nin yeni hükümdarı Charles'a gönderme
Dizinin yaratıcısı Jesse Armstrong törende İngiltere'de Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından Kral 3. Charles'ın tahta çıkmasına dair esprili bir konuşma yaptı. 'Succession'ın İngilizcede 'birbirini takip etme, halefi olma' anlamına gelmesine atfen konuyu Kraliçe 2. Elizabeth'in yerini Kral 3. Charles'ın almasına bağlayan Armstrong, "Bu açıdan önemli bir hafta oldu, hem Kral hem de bizim için. Bizim bu ödülü kazanmamızda, oylamanın, Prens Charles'ın tahta çıkışında olduğundan biraz daha fazla rol oynadığı da bir gerçek. Bulunduğumuz konumun onunkinden daha meşru olduğunu söylemeye çalışmıyorum. Bunu halkın takdirine bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.
Öte yandan yine HBO yapımı olan ‘The White Lotus’ 10 ödülle gecenin parlayan yapımlarındandı.



Apple TV+ dizisi Ted Lasso da gecenin kazananları arasında yer aldı. Dizi ikinci yıl üst üste 'En İyi Komedi Dizisi' ödülünü aldı.

Genç oyuncu Zendaya'dan ilkler
'En İyi Kadın Oyuncu (Dram)' dalında da ödül, 'Euphoria' isimli yapımda uyuşturucu bağımlısı bir genç kızı canlandıran Zendaya’ya verildi. 26 yaşındaki Zendaya bu ödülle birlikte hem drama dizisinde en iyi kadın oyuncu ödülünü iki kez kazanan ilk siyah oyuncu hem de EMMY tarihinde iki kez ödül alan en genç isim olarak kayıtlara geçti.

Gecede dağıtılan başlıca ödüller:
En iyi dram dizisi: Succession (HBO/HBO Max)
Dram dizilerinde en iyi erkek oyuncu: Lee Jung-jae Squid Game (Netflix)
Dram dizilerinde en iyi kadın oyuncu: Zendaya - Euphoria (HBO/HBO Max)
Komedi dizilerinde en iyi erkek oyuncu: Jason Sudeikis - Ted Lasso
Komedi dizilerinde en iyi kadın oyuncu: Jean Smart - Hacks


YORUMLAR

  • 0 Yorum