YKS tercihleri ne zaman başlayacak? YKS tercihleri için geri sayım başladı!

YKS sonuçları, sabah saatlerinde erişime açıldı. Sınava katılan yaklaşık 2.5 milyon öğrenci, https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi ile sonuçlarını öğrenebiliyor. Üniversite adaylarının şimdi gözü kulağı tercih işlemlerinde. İşte YKS tercihleri ile ilgili bilinmesi gerekenler… YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK, NE ZAMAN BİTECEK? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) […]

YKS tercihleri ne zaman başlayacak? YKS tercihleri için geri sayım başladı!
27 Temmuz 2020 - 14:20

YKS sonuçları, sabah saatlerinde erişime açıldı. Sınava katılan yaklaşık 2.5 milyon öğrenci, https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi ile sonuçlarını öğrenebiliyor. Üniversite adaylarının şimdi gözü kulağı tercih işlemlerinde. İşte YKS tercihleri ile ilgili bilinmesi gerekenler…

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK, NE ZAMAN BİTECEK?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) ile ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı.

Aygün, açıklamada şu bilgilere yer verdi:

“2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu nu bugün yayımlayacağız. 2020-YKS tercihleri 6 Ağustos tarihinde başlayacaktır.

Adaylarımız tercihlerini 6-14 Ağustos tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr den yapacaklardır. Adaylarımıza hayırlı olmasını dilerim.”

27-28 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) sonuçları https://t.co/tfsiOmTm1j adresimizden açıklanmıştır.

Tercihler, 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim. pic.twitter.com/TrscmaYyld

— Prof.Dr.Halis AYGÜN (@halis_aygun) July 27, 2020

 

YKS TERCİHLERİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Maltepe Üniversitesi Aday İlişkileri Uzmanı Gökhan Menekşe, meslek ve bölüm seçimi konusunda kararsız kalan gençleri tercih dönemini doğru değerlendirmeleri konusunda uyardı ve tercih yapmanın ipuçlarını verdi.

Adayların öncelikle kendilerini iyi tanımaları gerektiğini, ilgi duydukları alanları ve kişisel yeteneklerini belirlemelerinin son derece önemli olduğunu belirten Menekşe, aday öğrencilerin üniversite tercihlerini yapmadan önce ÖSYM´nin hazırlamış olduğu “2020 Tercih Kılavuzu”ndaki tüm program ve bölümlerin özel koşullarını mutlaka incelemelerini önerdi.

BU YIL UZAKTAN EĞİTİM PERFORMANSINA BAKILMALI 

Üniversitelerin adayın hedeflerini karşılıyor olmasının önemine dikkat çeken Menekşe, Covid-19 salgınında üniversitelerin gerçekleştirdiği online eğitimin başarısının çok önemli bir kriter olduğuna da işaret etti. Menekşe, “Üniversitenin eğitim ve öğretim konusundaki performansına, özellikle, artık gündemden hiçbir şekilde çıkmayacak olan uzaktan eğitim konusundaki performansına mutlaka bakılmalıdır” diyerek, şöyle devam etti:

“Bu artık üniversite seçerken yeni bir kriterimiz oldu. Covid-19 salgını döneminde üniversitelerin uzaktan eğitimdeki karneleri incelenebilir. Teknolojik alt yapıları ve geçen zaman diliminde hangi koşullarda ve platformlarda eğitimin gerçekleştiğini incelemek artık son derece önemli oldu.”

YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum