Yılmaz Bağışlar: Mahmutlar ' ın ilçe yapılması kimsenin lütfuna mazhar bir husus değil aksine ZORUNLULUK ' dur.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekilimiz Sn. Rafet ZEYBEK, 2012 yılında resmi gazetede yayımlanan ve 2014 yerel seçimleri ile yürürlüğe girerek, belediyelik hakkı elinden alınan Mahmutlar Mahalle ' mizin ilçe olmasını içeren kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi' ne sunmuştur.

Yılmaz Bağışlar:  Mahmutlar ' ın ilçe yapılması kimsenin lütfuna mazhar bir husus değil aksine ZORUNLULUK ' dur.
21 Ekim 2022 - 10:04
Cumhuriyet Halk Partisi meclis gurubunun tam desteğiyle meclise sunulan kanun teklifinin kanunlaşarak kesinleşmesi için meclis çoğunlunun bu teklifi kabul etmesi gerekmektedir.
Sosyal medyadan takip ediyorum ve şu konuları açıklama gereğini kendimde sorumluluk olarak görüyorum;
1) Sn. Zeybek ve CHP gurubu da biliyor ki bu teklifin kanunlaşabilmesi için, AKP meclis gurubunun bu teklife destek vermesi gerekiyor. Özellikle AKP ' yi destekleyen yerel seçmenin, Sn. Zeybek ve CHP' nin teklifini eleştirmek veya kulp takmak yerine kendi partilerinin bu teklifi neden desteklemediğini sorgulaması gerekiyor.Asıl sorgulamanız gereken budur. Ben, yeterli oy desteğini alamasa bile kanun teklifi vererek bu konuyu gündeme getirdiği için Sn. milletimize ve CHP gurubumuza teşekkür ediyorum.
2) Bir kısım yorumlar da ise, Mahmutlar ' ın mücavir alan içerisinde kalacağı ve Demirtaş ' ın ilçe yapılacağı gibi bana göre saçma sapan içi boş yorumlar okuyorum. Arkadaşlar 6360 sayılı Büyükşehir yasasını bir daha okuyun derim. Değil Demirtaş ve bağlı köylerini, bir Demirtaş ve köylerini daha ekleseniz 6360 sayılı Büyükşehir yasasına göre Demirtaş'ın ilçe olma şansı yoktur.
3) Mahmutlar mahallesi, anayasaya aykırı olarak sadece Büyükşehir Belediyesi ' ni kazanmak için keyfi olarak çıkartılmış, hiç bir teknik ve analitik altyapısı olmayan (hizmet eksiklikleri ile yaşayarak öğreniyorsunuz) bir yasa ile belediyelik hakkı vatandaşa sorulmadan elinden alınmış bir mahalledir.







Bugün veya yarın er ya da geç bu hâk mutlaka geri alınacaktır. Çünkü, teknik zorunluluklar her zaman siyasi tercihlerin önüne geçer. Biraz zaman alabilir ama mutlaka geçer. Nüfus yoğunluğu, ticari ve sosyal yaşamı ile TÜRKİYE'DE BAŞKA BİR ÖRNEĞİ bulunmayan Mahmutlar ' ın ilçe yapılması kimsenin lütfuna mazhar bir husus değil aksine ZORUNLULUK ' dur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum