Yılmaz Bağışlar açıkladı: İşte binaların yıkılma sebebi

Deprem felaketinin ardından gönüllü olarak hasar tespit çalışmalarına katılan Alanya Belediye Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar, büyük yıkıma sebep olan hataları sıraladı. Bağışlar, Alanya için nelerin yapılması gerektiğini de detaylı olarak açıkladı.

Yılmaz Bağışlar açıkladı: İşte binaların yıkılma sebebi
24 Şubat 2023 - 18:22
Alanya Belediye Meclis Üyesi, İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar, Kahramanmaraş ve Elbistan merkezli deprem felaketlerinin ardından dün yerel basında yer alan açıklamalarında, Alanya’daki binaların da kontrolden geçirilmesi gerektiğini belirtmiş, bu konuda gönüllü çalışma yapabileceğini vurgulamıştı.

İçerik anlamında farkındalık yaratan açıklamalarında, binasının durumundan şüphelenen vatandaşların kendisinden destek istemesi halinde hiç bir maddi beklenti duymadan yapıları ile ilgili destek olacağını belirten Yılmaz Bağışlar, “Depremden korkma, önlem al” demişti.

Bugün kendisine ulaşan bazı vatandaşların binalarını incelemek için teknik yapı desteğine giden Yılmaz Bağışlar, “Durum gerçekten vahim” dedi. Sosyal medya hesabında bir açıklama yapan Bağışlar, “Vatandaşlarımıza sesimizi duyurma noktasında bizlere destek olan basın mensuplarına teşekkür ederim. Bir çok yurttaş bizlere ulaşarak içinde yaşadığı apartman daireleri ile ilgili yorum ve destek talep etti. Farkındalık yaratmış olduğumuz bu süreç zamanla daha verimli olacaktır. Mevcut kanunlara göre, ki bana göre revize edilmeli, değişmeli, yaşama hakkı, konut hakkının önünde tutulmalı, yapı sahibi resmi olarak başvurmadığı sürece, teknik analiz anlamında kurumların elinden çok da bir şey gelmiyor. Bu memleketin yetiştirdiği bir mühendis olarak gördüğüm manzalara nedeniyle çok üzgünüm” dedi.

Bağışlar, vatandaşların talebi üzerine Alanya’da denetlediği binalarda gördüğü vahim tabloyu ise fotoğraflayarak kamuoyu ile paylaştı. Fotoğraflarda, bazı binaların kirişlerinin içinden boru geçirmek için kesildiği veya delindiği, bazı binalarda ise kiriş ve kolonlardaki beton ve demirlerin çürümeye yüz tuttuğu gözlendi.








YORUMLAR

  • 0 Yorum