Yeşil çay nasıl zayıflatır mı? Yeşil çay nasıl demlenir ve hazırlanır, faydaları nelerdir?

Yeşil çayın faydaları, pek çok araştırmayla birlikte kanıtlanmıştır. İnsan sağlığı açısından çeşitli etkileri bulunan bitkisel bir şifa olarak nitelendirilen yeşil çay, vücudun zinde kalmasını, günlük rutin fonksiyonlar daha sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesini ve hastalıklara karşı korunmayı mümkün kılar.

Yeşil çay nasıl zayıflatır mı? Yeşil çay nasıl demlenir ve hazırlanır, faydaları nelerdir?
26 Eylül 2020 - 23:51
Yeşil çayın faydaları konusunda işlevlerinin en büyük etken, yüksek antioksidan kaynağı olması ve sağlık açısından faydalı pek çok mikro bileşeni içeriğinde bulundurmasıdır. Peki, yeşil çayın faydaları nelerdir? Yeşil çay nasıl demlenir? Yeşil çay zayıflatır mı? Tüm bu merak edilen soruların yanıtlarını içeriğimizde bulabilirsiniz.
Yeşil çayın faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için, düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Uzmanlar, yeşil çayın düzenli olarak tüketilmesi sayesinde özellikle kış hastalıklarının önüne geçilmesinin mümkün olduğunu belirtirken günde 1-2 fincan yeşil çayın ara öğünlerde diyete eklenmesi halinde olumlu etkilerinin ortaya çıkacağının altını çiziyor. Günümüzde bitkisel tedavi yöntemlerinden faydalanma konusunda artış yaşanırken bitkisel olarak bir şifa niteliği taşıyan yeşil çayın tüketimi de bu noktada artış gösteriyor. Dolayısıyla yeşil çayın faydaları ve zararları nelerdir? Yeşil çay nasıl demlenir ve hazırlanır? Sorularının yanıtları merak edilirken özellikle yeşil çayı diyet listesine eklemek ve zayıflamaya yardımcı bir ürün olarak kullanmak isteyenler "Yeşil çay zayıflatır mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşe yeşil çay ile ilgili merak edilen soruların yanıtları…
Yeşil çayın tek bir fincanında dahi yüksek derecede biyoaktif bileşenler mevcuttur. Dolayısıyla içeriği sayesinde pek çok hastalığa karşı koruyucu etki sağlar. Hücre hasarının önlenmesi, kansere yol açan serbest radikallerin vücuttan uzaklaştırılması, vücudun mikro besin ögelerine gereksiniminin tam olarak karşılanması, yeşil çayın başlıca faydaları arasında sayılabilir. Yeşil çayın faydaları şu şekilde sıralanabilir:
İçeriğindeki biyoaktif bileşenler sayesinde hastalıklara karşı korur.
Kafein içeriği sayesinde bilişsel fonksiyonların gelişmesini sağlar.
Yağ yakımını hızlandırır, vücudu forma sokar.
Diyet listelerinde yer verildiği takdirde zayıflamaya yardımcı olur.
Kronik hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır.
Kansere yakalanma riskini en aza indirger.
Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıkların ortaya çıkmasına engel olur.
Kalp sağlığını koruduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Tip 2 diyabet için yeşil çayın tüketimi önerilir.
Sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlayarak sindirimi sağlığını teşvik eder.
YEŞİL ÇAYIN ZARARLARI NELERDİR?
Yeşil çayın zararları, gün içerisinde aşırı miktarda tüketildiği takdirde ortaya çıkabilir. Bununla birlikte alerjen bir durumun ortaya çıkması da mümkündür. Böyle bir durumda vücut alerjik reaksiyon geliştirerek istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Dolayısıyla tüketmeden önce doktora danışmakta fayda vardır. Özellikle doz aşımı halinde ortaya çıkan yeşil çayın zararları şu şekilde sıralanabilir:
Günde 4 bardaktan fazla yeşil çay tüketmek baş ağrısı, sinir ve stres, uyku problemleri, düzensiz kalp atışı, baş dönmesi ve kasılmaya sebep olabilir.
Hamilelik ve emzirme sırasında bilinçsiz ve doktor bilgisi dışında tüketildiği takdirde istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu sebepten ötürü hamilelik ve emzirme dönemlerinde yeşil çay tüketilmesi önerilmez.
Yeşil çayın içerisinde kafein bulunur. Bu sebepten ötürü kanama bozukluğu olan kişilere yeşil çay tüketmesi önerilmez. Çünkü kafein, kanamayı artırabilir.
Aşırı miktarda yeşil çay içmek, gözde basınç oluşmasına sebep olabilir. Dolayısıyla herhangi bir göz rahatsızlığı söz konusu olan kişilere yeşil çay tüketmeleri önerilmez.
Uzmanlar, karaciğer sorunları olan kişilere yeşil çay tüketmelerini önermiyor.
YEŞİL ÇAY ZAYIFLATIR MI?
Yeşil çayın içerisinde yer alan antioksidan metabolizmanın daha hızlı bir şekilde çalışmasını sağlar. Bu da kilo kaybını mümkün kılar. Bununla birlikte yeşil çayın zayıflamaya etkisi yağ hücrelerini harekete geçirmesi şeklindedir. Yağ hücresinin harekete geçmesi ile birlikte yağ yakımı da hızlanır.
Yeşil çay, içeriğinde bulunan bileşenler sayesinde yüksek oranda enerji verir. Bu açıdan etkisinin kafein ile karşılaştırılması mümkündür. Bir fincan yeşil çay yalnızca 2 kaloridir. Düzenli olarak, doktor tarafından belirtilen oranlarda tüketildiği takdirde zayıflama süresini kolaylaştırır.
Yeşil çay nasıl demlenir sorusuna 2 farklı yöntemle cevap vermek mümkündür. Demleme işlemi esnasında temel tekniklere hakim olunması yeterlidir. Yeşil çay nasıl yapılır sorusunun cevabı hakkında bilgi almak istiyorsanız doğru yerdesiniz…
Yeşil çay yaprak nasıl demlenir?
Malzemeler:
Yaprak halinde yeşil çay
Bir bardak su
2 adet fesleğen yaprağı
Bal ve limon
Yapılışı:
İlk aşamada ne kadar yeşil çay hazırlamak istediğiniz belirleyin. 1 bardak suyun içerisinde 1 çay kaşığı yeşil çay ilave etmeniz yeterli olacaktır.
Yeşil çayı bir süzgecin içerisine koyun. Suyu kaynatın. Kaynatma işlemini suyun kaynama noktasını geçinceye kadar devam ettirin. Tam olarak kaynamasına izin vermeyin.
Fesleğen yaprağı, dilediğiniz kadar bal ve limonu çayın içerisine ilave edip ılık bir hal aldıktan sonra tüketebilirsiniz.
Toz yeşil nasıl demlenir?
Malzemeler:
1 bardak su
1 çay kaşığı toz yeşil çay
Yapılışı:
Bir bardak suyu ve toz yeşil çayı bir cezvenin içerisine koyun.
Kaynama noktasına gelene kadar 4-5 dakika boyunca ateşin üstünde bekletin.
Daha sonra ocaktan alabilir, ılık bir hal aldıktan sonra tüketebilirsiniz.
Dilerseniz bu karışımın içerisine de dilediğiniz miktarda bal ve limon ekleyebilirsiniz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum