Yeni Koronavirüs (COVID-19) döneminde seyahat güncellemeleri

Dünyayı kısa sürede etkisi altına alan COVID-19 salgını sebebiyle ara vermek zorunda kalan THY uçuşlarına yeni önlemler ve standartlar ile yeniden başlamaya hazırlandı. Uçuşlarımıza ilişkin güncel bilgiler, sağlıklı seyahatler için alınan yeni önlemler ve iptal olmuş uçuşlarınız için yapabileceğiniz işlemler için THY web sayfasıını inceleyin.

Yeni Koronavirüs (COVID-19) döneminde seyahat güncellemeleri
07 Ekim 2020 - 15:20 - Güncelleme: 07 Ekim 2020 - 16:00
THY Uçuşlarına ilişkin güncel bilgiler, sağlıklı seyahatler için alınan yeni önlemler ve iptal olmuş uçuşlar için yapabilecek işlemler için THY web sayfasını inceleyabilirsiniz

Normalleşme döneminde seyahat etmeden önce uçak içi hijyen uygulamaları, ikram değişiklikleri, değişen bagaj kuralları ve daha fazla konu hakkında aklınıza sorular takılmış olabilir. 


Ülkeler tarafından uygulanan uçuş kısıtlamalarıTürkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve diğer ülkelere girişlerde uygulanan kuralları görmek için THY seyahat izin düzenlemeleri sayfasını inceliyebilirsiniz
Türkiye'den yurt dışına seyahat etmeyi planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yolcular Seyahat Yasağı Kalkan Ülkeler sayfasından ayrıntılı bilgi alabilirler.


Yurt dışına yapacağınız seyahatleri planlarken gideceğiniz ülkelerdeki uçuş kısıtlamalarını incelemenizi öneriyoruz. Ülkeler tarafından uygulanan kurallar için IATA tarafından sağlanan seyahat haberleri sayfasını inceleyin. Şartlarınızın gitmek istediğiniz ülkenin kurallarına uygun olup olmadığını incelemek için pasaport, vize ve sağlık bilgileri sayfasını ziyaret edin.


HES kodu uygulaması
T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından, yurt içi uçuşlara katılacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve yabancı kimliği bulunan tüm yolcuların HES kodu alması zorunlu kılınmıştır.
 
65 yaş üzeri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının uçuşlara katılması hakkındaT.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamına göre yurt dışından gelen ve yurt dışına giden (iç hat aktarmaları hariç) 65 yaş ve üzeri misafirlerimiz için özel izin belgesine gerek yoktur. İç hatlarda ise özel izin belgesi (aktarmalar dahil) zorunludur. Özel izin belgesi almak için bulunduğunuz ilçe kaymakamlığına başvurabilir, 199 numaralı telefonu arayabilir ve e-devlet üzerinden başvuru kaydı oluşturulabilir.

Dünya yeniden açılırken gökyüzünde buluşuyoruz. Uçuş öncesinden sonrasına kadar olan süreçlerde aldığımız sosyal mesafe ve hijyen önlemleriyle seyahatleriniz artık çok daha sağlıklı ve güvenli.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum