Yeni ABD Başkanı Joe Biden

ABD deki başkanlık yarışını zaferle tamamlayan Demokratlar ın adayı Joe Biden, corona virüsü, ekonomi, sağlık hizmetleri, sistematik ırkçılıkla mücadele ve ırkların eşitliğine ulaşma çabası, iklim krizi ve ülkemizdeki demokrasiyi sağlama savaşı vereceklerini duyurdu. Tüm Amerika ve dünya ise Biden in Beyaz Saray da koltuğuna oturacağı günü bekliyor.

Yeni ABD Başkanı Joe Biden
09 Kasım 2020 - 10:43 - Güncelleme: 09 Kasım 2020 - 10:59

ABD deki başkanlık yarışını zaferle tamamlayan Demokratlar ın adayı Joe Biden, corona virüsü, ekonomi, sağlık hizmetleri, sistematik ırkçılıkla mücadele ve ırkların eşitliğine ulaşma çabası, iklim krizi ve ülkemizdeki demokrasiyi sağlama savaşı vereceklerini duyurdu.
Tüm Amerika ve dünya ise Biden in Beyaz Saray da koltuğuna oturacağı günü bekliyor.

Joe Biden, her yeni liderin kabine bakanları ataması ve planlar yapması için belirli bir geçiş dönemi olduğu için Başkan Trump'ın yerini hemen alamayacak.
Yeni başkan, Washington DC'deki Capitol binasının basamaklarında düzenlenen ve yeni dönemin açılışı olarak bilinen bir törenle 20 Ocak'ta resmen göreve başlayacak. Yeni başkan, törenin ardından yeni ikameti Beyaz Saray'a yerleşecek.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum