Yağcı; "İç pazara 1. kaynak pazar olarak bakılmalı"

Kriz dönemlerinde anımsanan iç turizm pazarının olağanüstü dönemlerde değil her dönemde önemli olduğu birinci kaynak Pazar olarak kabul edilmesi isteniyor.

   Yağcı;  "İç pazara 1. kaynak pazar olarak bakılmalı"
11 Haziran 2020 - 12:10

Kısa adı AKTOB olan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin Türkiye’de İç Turizm Değerlendirmesi’nde “iç pazarı gelişmemiş bir ülkenin turizmi sürdürülebilir kılması mümkün olmayacağı belirtiliyor.
 
AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı iç turizm Pazar ile ilgili yaptığı değerlendirmede “İç turizm, küresel olarak turizm sektörünün temel itici gücüdür” diyor.
 
AKTOB’un “Türkiye’de İç Turizm Değerlendirmesi’nde iç pazarın diğer ülkelerde ve Türkiye’deki gelişimini ele aldıklarını söyleyen Dr. Yağcı şunları söyledi:
 
“Birliğimizin düzenlediği 7. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde forum  konumuz olarak  iç turizmi belirlemiştik. İç pazara çalışan acente ve tur operatörleri ile yaptığımız bilgi alış verişinde hepimizin vardığı ana  fikir; “iç pazarı  gelişmemiş bir ülkenin turizmi sürdürülebilir kılması mümkün olmamaktadır.”
 
Bu önemli konuyu, dünyadan ve Türkiye’den alınan verilerle yeniden gündeme getirerek, mevcut konjoktür içerisinde tüm sektörümüzün özellikle iç pazarı hareketlendirecek tanıtım, pazarlama çalışmalarına ışık tutmayı amaçlıyoruz.”
 
AKTOB’un iç turizm pazarının geliştirilmesi ile ilgili değerlendirme ve önerileri :
 
⇒ İç Pazar 1. Kaynak Pazar olarak  kabul edilmeli, satış ve pazarlama stratejileri buna göre oluşturulmalı.
 
⇒ İç pazarı hareketlendirecek, vatandaşlarımıza tatil olanağı sağlayacak, düşük faizli “turizm ya da tatil kredisi” olanakları sağlanmalıdır.
 
⇒ İç turizme yönelik kamu spotları yayınlanmalıdır.
 
⇒ Ürün çeşitliliği artırılarak pazara sunulmalı; gençlik ve çocuk kampları, 3. Yaş grubuna hitap edecek sağlık kampları gibi. Mevsimselliği kıracak  bu ürünlere yönelik teşvik ve tanıtım  destekleri arttırılmalı.
 
⇒ Doğa sporları, kamping alanlarının alt yapı düzenlemeleri yapılarak turizm hareketlerinde daha geniş kitlelere ulaşılabilirlik sağlanmalıdır.
 
⇒ İç pazarda, ürün çeşitliliği, bölgeler arası farklılıklar ve potansiyeller dikkate alınarak büyüme stratejileri oluşturulmalı.
 
⇒ Orta ve alt gelir gruplarını da içine alan ürün yelpazesi genişletilmeli, sosyal turizmi destekleyici kampanyalar ve krediler oluşturulmalı.
 
⇒ Eğitimde ülkenin tarihsel değerlerini daha iyi anlatacak görsel ve dijital yöntemler kullanılarak, geziler düzenlenmeli. Müze ve ören yerlerinin ziyaretleri teşvik edilmeli.
 
⇒ Türkiye tarih ve doğa zenginliklerini anlatan belgeseller, sinema filmleri ve dizileri desteklenmeli, teşvik edilmeli.


Kaynak Turizmhaber.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum