Viyana'daki terör saldırısını IŞİD üstlendi

Viyana’da 4 kişinin ölümüne ve 20’den fazla kişinin yaralanmasına yol açan silahlı saldırıların IŞİD tarafından üstlenildiği bildirildi.

Viyana'daki terör saldırısını IŞİD üstlendi
04 Kasım 2020 - 17:29
Reuters, Avusturya’nın başkenti Viyana’da dün gece meydana gelen terör saldırısını IŞİD tarafından üstlenildiği bilgisini verdi.
Viyana'da dün farklı noktalardan eş zamanlı olarak düzenlenen saldırılarda 4 kişi hayatını kaybetmiş, 20'den fazla kişi de yaralanmıştı.
Rusya ve Türkiye'nin de dahil olduğu birçok ülke, saldırıları kınamıştı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'yı kana bulayan terör saldırısıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

İkisi kadın dört kişiyi katleden ve 21 kişiyi yaralayan Kuzey Makedonya asıllı Kujtim Fejzulai’nin Avusturya tarafından çifte vatandaş yapıldığı öğrenildi. Fejzulai’nin Avusturya’da çok sıkı olan çifte vatandaşlığı nasıl aldığı henüz bilinmiyor.

20 yaşındaki IŞİD sempatizanının bir dönem Türkiye’de bulunduktan sonra sınır dışı edildiği, 25 Nisan 2019’da Viyana’da terör örgütü üyeliğinden 22 ay hapis cezası aldığı belirtildi. Ancak Fejzulai’nin 4 Aralık’ta tahliye edildiği ifade edildi.

Kuzey Makedonya'daki bir Arnavut ailenin çocuğu olan Fejzulai’nin serbest kaldıktan sonra, radikal görüşlerden kurtulması için bir derneğe kaydedildiği, bir erken tahliye memurunun kendisiyle ilgilendiği açıklandı.

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, “Ancak bizleri atlatmayı başardı. İzlemedik” dedi.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum