ULUSLARARASI ROTARY 2430 BÖLGE FEDERASYON BAŞKANI'NIN 20 AĞUSTOS 2020 TARİHLİ BASIN BİLDİRİSİDİR

1905 yılında kurulan ve dünya üzerindeki ,hizmet kulüplerinin ilki olan Rotary’nin kısa tarifi şöyledir:Rotary, yeryüzünde barış ve iyi niyetin kurulmasına yardımcı olmak, bütün mesleklerde yüksek ahlak standartlarını teşvik etmek için dünya çapında örgütlenmiş bir hizmet kuruluşudur.

ULUSLARARASI ROTARY 2430 BÖLGE FEDERASYON BAŞKANI'NIN 20 AĞUSTOS 2020 TARİHLİ BASIN BİLDİRİSİDİR
20 Ağustos 2020 - 16:09
Rotary’nin hizmet ideali, “kendinden önce hizmet” olarak tanımlanır. Bu anlayış tüm Rotaryenlerin ortak tavrı olurken, dünya çapında insanları ortak amaçlar çerçevesinde bir araya getirir.
Rotary Kulüplerinin üye profili, bulundukları bölge ve ülkedeki temsil edilen iş ve mesleklerin bir yansımasıdır. Kulübün her üyesi, farklı bir mesleği temsil etmektedir. Rotary’nin bu yapılanma biçimi sorunlar üzerine üretilen düşüncelerin, toplumun her kesimini kavrayabilmesi ve hizmetin toplumun tüm katmanlarına yayılabilmesini sağlamak içindir.
Kısaca Rotary, dört temel ilkeye dayanmaktadır:
* Üyeler arasında dostluğu geliştirmek
* Hizmet etme fırsatlarını çok yakından incelemek
* Hizmet idealini kişisel yaşantımızda vurgulamak                                           * *Karşılıklı anlayışı ve uluslararası ilişkileri geliştirmek
Rotary Birleşmiş Milletler'de temsili olan tek ve dünyanın en büyük sivil toplum örgütüdür. Bu gün 1.200.000 üyesi ile , gelir dağılımındaki eşitsizlik, hastalıkların önlenmesi, anne- çocuk sağlığı, barış ve anlaşmazlıkların çözümü,  temiz su ve hijyen konularında projeler üretip daha yaşanabilir bir dünya yaratmak için çaba harcamaktadır.ÜNİCEF'in (BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ULUSLARARSI ÇOCUK FONU) kurulmasına  Rotary öncülük etmiştir.
Dünyada çocuk felci yüzyıllardır büyük sorun iken, milyonlarca çocuk felçli (engelli) doğup, yaşam   kalitesi düşmüş bir hayat sürerken, yıllardır Rotary'nin mücadelesi ile %99 oranında yeryüzünden silinmiştir.Bu gün, yalnızca Afganistan ve Pakistan'da  tek tük vakalara rastlanmaktadır.
Rotary bu gün, dünyada olan tüm doğal afetlerde, tüm gücü ile afetzedelerin yanında yer almıştır.
Bu gün buna ülkemizden, yakın zamanda, bir örnek vermek gerekirse; tüm dünyayı kasıp kavuran ve ülkemizde de ciddi yayılım gösteren corona virüs ile mücedelede, ülkemiz Rotary kulüpleri 41 adet suni solunum cihazı, seyyar tomografi cihazı ve sağlık çalışanları için ekipmanlar bağışlayarak ( toplam 650.000 USD )sağlık çalışanlarımıza ve hastalara büyük destek vermiştir.
 Rotary kulüplerine herkes üye olabilir.Rotary kulüpleri, Türkiye Cumhuriyeti Dernekler kanunu çerçevesinde faaliyetlerini sürdürürler. Toplantılarına herkes katılıp izleyebilir. Her kulüp üyesi, Türk vatandaşı olup, Milli değerlerine bağlı, ülkesinin gelişmesi ve modernleşmesi için çaba sarfetme isteğine sahip , kurucumuz  Atatürk  ilkelerine bağlı, bağımsız ve modern bir Türkiye için çaba gösterir.Bu gün Rotary yüz şehit çocuğuna eğitim bursu vermekte ve onların dizüstü bigisayar ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
 Alanya Rotary Kulübü; şehrimizin ihtiyaçlarının karşılanmasında ve insan yaşamlarına dokunma noktasında sayısız projeler üretmiştir. Geleneksel olarak, Alanya Belediyesi ile ortak, her  yıl deniz temizliğine dikkat çekmek adına '' DİP DENİZ, TERTEMİZ''  projesini altı yıldır gerçekleştirmektedir.Ayrıca yine geleneksel olarak her yıl tavla turnuvası yaparak, geliri ile bir yıl süre ile on yoksul ama başarılı üniversite öğrencimize burs vermektedir.
 Alanya Rotary Kulübü'nün, geçtiğimiz yıl, yaptığı bir proje de , Bera cihazı adı verilen, yeni doğmuş çocuklarda işitme testi yapan iki adet cihazı alarak Alanya Keykubat Üniversitesi Hastanesine bağışlamıştır. Bu cihaz yok, iken çocuklarımız Anyalya'ya gitmek zorunda kalıyordu. Randevular 6-7 ay sonrasına alınabiliyordu. Ama hastalık ilk altı  ay içinde tesbit edilmeliydi. Yoksa çocuk sağır ve dilsiz olarak yaşamını sürdürmek zorunda kalabiliyordu.Hem iş yaşamına katılamamaları hem de tedavi masraflarını düşünürseniz, Ülke ekonomisine verdiği zararı hayal edebilirsiniz.Böylece her yıl onlarca çocuk işitme engelli olmaktan kurtulmaktadır.
  Alanya'da olan diğer bir kulübümüz, Alanya İnternational  Rotary Kulübü'dür.Bu kulübümüz İngilizce toplantılarını yapmakta olup, şehrimizde yaşayan yabancıların, şehrimizin  sosyal ve ekonomik yaşamına katkı sağlamaları noktasında fayda sağlamaktadır.

 Alanya İnternational  Rotary Kulübü, her yıl Alanya Ceza Evi'nde kalan mahkum annelerin yanında kalan çocuklara yönelik değişik projeler yapmaktadır.Alanya Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde, kimsesiz çocuklar için düzenli projeler yapmaktadır.Ayrıca her yıl onlarca gencin kişisel gelişimleri için eğitim kampları düzenlemektedir. 
Bunlar  ülkemizde ve şehrimizde yaptığımız sayısız projelerden sadece bazılarıdır...
HEPİNİZİ SAYGI İLE SELAMLIYOR VE SAĞLIKLI GÜNLER DİLİYORUM
KIYMETLİ BASIN MENSUPLARINA DUYURUMUZDUR
SAYGILARIMIZ İLE....
SERHAN ANTALYALI
2020-2021 DÖNEMİ
ULUSLARARASI ROTARY 2430 BÖLGE FEDERASYON BAŞKANI
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum