TÜRSAB, TÜROFED ve TTYD gözüyle 2019'da ne oldu, 2020'de ne olacak

TÜRSAB, TÜROFED ve TTYD gözüyle 2019’da ne oldu, 2020’de ne olacak

TÜRSAB, TÜROFED ve TTYD gözüyle 2019'da ne oldu, 2020'de ne olacak
01 Şubat 2020 - 15:59 - Güncelleme: 28 Nisan 2020 - 09:08
Turizm sektörücnün meslek kuruluşları yöneticileri geride kalan 2019 yılını değerlendirip 2020’den beklentilerini anlattı.

Emitt Fuarı sırasında, 54. Hükümet döneminin Turizm Bakanı Bahattin Yücel moderatörlüğünde düzenlenen Başkanlar Forumu’na konuşmacı olarak katılan Türkiye seyahat acenteleri birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Ali Bilir, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır ve Türkiyle Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD Başkanı Oya Narin, moderatör Bahattin yücel’in 2019 nasıl geçti sorusu üzerine , 2019 yılını değerlendirirken herkesin gelen ziyaretçi sayısındaki artışı konuştuğunu, gelen ziyaretçi sayısındaki anrtışın önemli olduğunu ama bunun tirizm geliri ile birlikte ele alınarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Sektör kuruluşları yöneticileri 2020 yılı beklentilerinin de olumlu yönde olacağını belirterek, turizmin artık kendisinin ötesinde diğer sektörler ve ülke geneli için önemli hale geldiğini söyledi.

Konuşmacılar, turizm trendlerindeki gelişme ve trendlerin her kesimde yakından izlenmesi gerektiğine işaret ederek, bunun yatırım, işletme pazarlama ve tanıtımda yapılması gereken değişiklikler ve dörüşümü yakalalamk için önemli olduğunu söyledi.

Türkiye’de turizmin mevsimsellik ve bölgelerden çıkarılıp 12 ay süresince ve ülkenin bütün bölgelerinde yapılabilen hal geterilmesi için başta kamu yönetimi olmak üzere her kurumun yapacağı şeyler olduğunu söyleyen konuşmacılar, sektör paydaşlarının elbirliği ile toplam turizm geliri ve kişibaşına turizm harcamasının artırılmasını öncelikli hedef olarak belirlediğini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum