Türkiye, otogaz kullanımında dünya birincisi

Her geçen gün pazar payı daha da artan LPG'li otomobiller, Türk sürücülerin favorisi konumunda.

Türkiye, otogaz kullanımında dünya birincisi
27 Aralık 2020 - 16:20
Gelişen teknolojiler sayesinde çok daha güvenli hale gelen LPG'li otomobiller, yakın zamanda AVM'lere de girebilecek. Türkiye'nin önde gelen LPG markalarından olan BRC, ülkemizde talebin gün geçtikçe arttığı otogaz sistemleri ile ilgili detaylı bir açıklama yayınladı.

BRC Türkiye CEO'su Kadir Öncü'nün bizzat hazırladığı bu açıklamada ülkemizin 2018 yılından beri otogaz tüketiminde birinci sırayı korumasına değiniliyor. Örücü, açıklamada WLPGA'nın 2020 değerlendirme raporuna göre Türkiye'de 10 yılda otogaza olan talebin yüzde 46 oranında arttığını da ifade ediyor. 2020 yılında ise ülkemiz yeni bir rekor kırarak 2019 yılına göre üç kat daha fazla LPG'li otomobil satmayı başarmış.

BRC Türkiye CEO'su Kadir Örücü: "Ülkemizde 1995’den itibaren araçlarda LPG kullanımı hız kazandı. Başlangıçta hiçbir teşvik olmadan, sadece ekonomik bir yakıt olduğu düşüncesiyle vatandaşımız tarafından tercih edildi ve talep gördü. Artan talep pazarı büyüttü ve Ar-Ge çalışmalarını yoğunlaştırdı. Teknolojiyi yakından takip ederek verimliliği, Avrupa Birliği’nin uyguladığı güvenlik standartlarını birebir uygulayarak LPG’li araçların güvenliğini garanti altına aldık. Bugün dünyanın dört bir yanına otogaz ekipmanları ihraç ediyoruz. Ülkemizdeki sistemler, istasyonlar, LPG dönüşüm sektörü Dünya LPG Örgütü (WLPGA) gibi uluslararası kuruluşlarca örnek göstermesi açısından takip ediliyor ve raporlanıyor."

Otogaz ile ilgili şehir efsanelerinin sektöre zarar verdiğini de belirten Örücü: "ECE 67.01 standartlarının uygulanmasıyla, LPG’li araçların yakıt tankının patlaması, gaz sıkışması yaşanması, teknik anlamda mümkün değildir. LPG’li araçların yakıt tankı askeri araçların zırh standardı olarak bilinen DIN EN 10120 çelik sacdan üretilirler. Yakıt sistemindeki sızdırmazlık, multivalf adı verilen bir ekipmanla sağlanır. Fabrikasyon araçların tercih ettiği ve TÜVTÜRK tarafından denetlenen yakıt sistemlerinde yakıt tankının patlaması mümkün değildir." ifadelerini kullanıyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum