Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, kupanın sahibi oldu.

Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin
12 Haziran 2023 - 10:21 - Güncelleme: 12 Haziran 2023 - 10:43
61. Türkiye Kupası finalinde Başakşehir'i 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, kupanın sahibi oldu.
Sarı-lacivertliler karşılaşmaya golle başladı. 1. dakikada Rakip yarı sahada topu kapan Arda'nın pasıyla ceza sahasına giren Batshuayi, kaleci Muhammed'i geçip yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0
11. dakikada Deniz Türüç'ün sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde müsait durumdaki Keny ve Serdar Gürler'in hamle yaptığı top auta gitti.
25. dakikada Batshuayi'nin pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Arda'nın şutunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.
29. dakikada Arda'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Arao'nun ortasında kaleci Muhammed'in kontrol edemediği meşin yuvarlağa sahip olan Batshuayi'nin dokunuşuyla top filelere gitti: 2-0
39. dakikada Arda'nın sağ kanattan yaptığı ortada Valencia'nın kafa vuruşuyla kaleye göndermek istediği top direğin hemen yanından auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümünü Fenerbahçe 2-0 üstün bitirdi.



İkinci yarı
51. dakikada Arda'nın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Zajc'ın sert şutunda, meşin yuvarlak direğe çarpıp oyun alanın döndü.
63. dakikada Lima'nın sol kanattan yaptığı ortada Keny ile kaleci İrfan Can'ın müdahale etmek istediği top sekerek Januzaj'a geldi. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitse de hakem Atilla Karaoğlan, pozisyonda faul olduğu gerekçesiyle golü geçerli saymadı.
Karşılaşmayı 2-0 kazanan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı. Son olarak 2013-2014 sezonunda Ersun Yanal yönetiminde Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe, bu şampiyonlukla 9 yıllık kupa hasretine de son vermiş oldu.



Fenerbahçe kupasını aldı
Fenerbahçeli futbolcular, Gürsel Aksel Stadı'ndaki müsabakanın ardından kupa coşkusunu taraftarıyla paylaştı. Müsabakadan sonra üzüntü yaşayan Medipol Başakşehirli oyuncular da tribünlere giderek taraftarlarını selamladı.
Fenerbahçeli futbolcular kupa töreninden önce armasında 5 yıldız bulunan formaları giydi.
Platformun kurulmasının ardından geçilen kupa töreninde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Eski Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu da hazır bulundu.
İlk olarak maçın hakemlerine şiltlerin verildiği törende basın mensuplarının oylarıyla karşılaşmanın yıldızı seçilen Fenerbahçeli Arda Güler de ödülünü aldı.
Fenerbahçeli futbolcuların alkışlarıyla platforma çıkarak madalyalarını alan finalist Medipol Başakşehirli oyuncular, üzgün bir şekilde kupa seremonisini takip etti.
Sarı-lacivertli oyunculara da ilk önce madalyaları takdim edildi. Takım kaptanlarının aldığı kupa daha sonra Fenerbahçeli oyuncular tarafından havaya kaldırıldı. Sarı-lacivertli oyuncular kupa sevincini taraftarlarıyla kutladı.
Bazı Medipol Başakşehirli futbolcular tören bitimine kadar sahada kaldı.

Stat: Gürsel Aksel
Hakemler: Atilla Karaoğlan, Cevdet Kömürcüoğlu, Mehmet Emin Tuğral

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Ferdi, Serdar Aziz, Szalai, Peres, Arao, Arda (Mert Hakan dk. 90+1?), Zajc (Osayi Samuel dk. 75), İrfan Can Kahveci (Rossi dk. 84 ?), Batshuayi (Serdar Dursun dk. 90+1?), Valencia (İsmail dk. 75)
Yedekler: Ertuğrul, Samet, Pedro, Oosterwolde, Emre Mor
Teknik Direktör: Jorge Jesus

Medipol Başakşehir: Muhammed, Ömer Ali, Duarte, Touba (Aleksic dk. 78), Caner (Lima dk. 34), Biglia (Karzev dk. 34), Berkay, Deniz (Şener dk. 85 ?), Figeiredo, Serdar (Januzaj dk. 34), Keny
Yedekler: Volkan, Wu Shaocong, Muhammet, Edgar le, Berkay
Teknik Direktör: Emre Belözoğlu

Goller: Batshuayi (dk. 1 ve 30) (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Zajc, Serdar Aziz (Fenerbahçe), Deniz Türüç, Keny (Medipol Başakşehir)

Taraftarlar da takımlarının UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılmasını kutladı. Bazı taraftarlar araçlarıyla korna çalıp kortej oluştururken, bazı noktalarda ellerindeki takım bayraklarıyla bir araya gelip şarkılar söyledi.
Taraftarların şehirdeki kutlamaları sürüyor.

Erdoğan'dan Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Fenerbahçe'ye tebrik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2023 Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonluğu'na ulaşan Fenerbahce 'yi, tüm taraftarını ve Fenerbahçe camiasını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
Erdoğan, paylaşımında "Tebrikler Fenerbahçe" yazılı Arda Güler'in de bulunduğu görsele de yer verdi.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum