Sivas'taki Altınkale'de sıcak ve soğuk bir arada!

Sivas'ta, sarı renkli travertenlerle oluşturulan 'Altınkale', kış ayında sıcak ve soğuğu bir arada barındırma özelliği ile dikkat çekiyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında seyrettiği bölgede, 40 derece sıcaklığındaki su travertenlere yayılıyor. Soğuk havada sıcak suyun çıkardığı buhar ise ilginç bir manzara oluşturuyor.

Sivas'taki Altınkale'de sıcak ve soğuk bir arada!
23 Şubat 2021 - 15:08
Sivas Valiliği'nce, kent merkezine 31 kilometre mesafedeki Sıcak Çermik Termal Turizm Bölgesi'nde Pamukkale travertenleri model alınarak hazırlanan 'Altınkale' projesi her mevsim güzelliği ile göz kamaştırıyor
Kaplıca suyunda yüksek miktarda bulunan kükürtten dolayı sarı renkli tortu oluşan ve bu nedenle 'Altınkale' adını alan bölgeSivas'ta turizme ayrı bir boyut kazandırdı.



'Altınkale', kışla birlikte farklı bir özelliğe kavuştu. Kar birikintisinin bir kısmı travertenleri kapatırken açıkta kalan diğer kısımlarla birlikte alanda sarı ve beyaz bir görüntü oluştu. Sıcak suyun oluşturduğu buharla birlikte oluşan masalsı güzellik ilgi çekti. Altınkale'de termal kaynaktan çıkan su travertenlere yayılırken, aşağı kısımlara indikçe soğuyarak buz tutuyor.
Bir yanda kar, diğer yanda ise 40 derecelik sıcak suyun olduğu Altınkale, kısıtlama günlerinde de az da olsa ziyaretçi çekiyor.




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum