Ses Yalıtım Malzemeleri

Ortam akustiği sağlamak adına günümüzde sıklıkla kullanılan Ses Yalıtım Malzemeleri çeşitlerinden biri olan akustik panel kaplam hakkında sizlerle bilgi paylaşacağız.

Ses Yalıtım Malzemeleri
03 Kasım 2020 - 16:55
Ortam akustiği sağlamak adına günümüzde sıklıkla kullanılan Ses Yalıtım Malzemeleri çeşitlerinden biri olan akustik panel kaplam hakkında sizlerle bilgi paylaşacağız. Akustik paneller günümüzde ofislerde, kafelerde, kulüplerde, stüdyolarda, tiyatro salonlarında ve daha birçok alanda kullanıldığını görebilirsiniz. Akustik paneller içerisinde akustik sünger dış katmanında akustik kumaş yer almaktadır. Akustik paneller şık görünüme sahip olması nedeniyle piyasada uygun fiyatlara temin edeceğiniz akustik değerleri neredeyse yok düzeyde olan paneller bulunmaktadır. Fakat bu tarzda paneller içerisinde akustik sünger yer almayıp cam yünü, taş yünü gibi ürünler kullanımı sağlanarak üretimi gerçekleştirilmesi halinde ve akustik kumaş kullanılmaması durumunda sizi yalnızca bütçe harcamanıza sebep olmakla birlikte ortam akustiğinde sizlere katkı sunmayacaktır. Bu nedenle ürünü temini esnasında akustik emilim değerlerine bağlı olarak karşılaştırma yapmanız önerilmektedir. Turkish Acoustic tarafından üretimi gerçekleştirilen akustik panel kaplama ürünleri içerisinde kullanılan tüm ürünlerin sertifikasyonları ürünlerin sayfasında yer almaktadır. En kaliteli ham maddeler ile üretimi gerçekleştirilen akustik panellerle ilgili satın alma öncesi Turkish Acoustic web mağazasını ziyaret ederek ürünleri incelemeniz önerilmektedir.



Ses yalıtımında yankı problemlerini gidermek adına kullanılan Ses Yalıtım Malzemeleri ile ilgili bazı kumaş çeşitleri ve bazı sünger çeşitleri alev almaz seviyeleri biraz düşük olması nedeniyle ürünün üretimi için talepte bulunmadan öncesinde Turkish Acoustic web sitesi üzerinden seçeceğiniz kumaş dokusunun yanmazlık seviyesini kontrol etmeniz önerilmektedir. Fakat kullanacağınız ortamda alev alma gibi bir tehdit unsuru bulunmuyorsa kumaş tercihinde dilediğiniz dokuları tercih edebilirsiniz. Çok fazla renk kartelasına ve doku çeşitlerine sahip olan akustik kumaş çeşitleri ile ilgili Turkish Acoustic mağazalarından üretimi gerçekleştirilen panelleri görüntüleyebilirsiniz. Turkish Acoustic web sitesi üzerinde ürünlerin dokularının profesyonel bir şekilde stüdyo çekimi yapılmış olan kumaşları görüntüleyebilir tercihinizi belirleyebilirsiniz. Akustik panellerin uygulama işlemi hakkında mukavemeti yüksek olan akustik bantların kullanımını sağlayarak duvarlarınızda kolay bir şekilde akustik panel kaplama ürününü uygulayabilirsiniz. Akustik paneller duvarlarınıza uygun ebatlarda özel ölçümlerde, teknik şartnamenize uygun bir şekilde Turkish Acoustic tarafından üretim talebinden bulanabilirsiniz.


Akustik paneller yalnızda duvarlarınızda uygulanması gereken bir ürün türü değildir. Varyasyonlar olarak akustik seperatör paneller, asma tavan panelleri, akustik paravanlar halinde temin edebilirsiniz. Asma tavan panelleri akustik panellerin istediğiniz ölçülerde asma aparatlarına uygun bir hale getirilip asma aparatları ile temin edebilirsiniz veya seperatörlere benzeyen baffle tavan panellerinden temin ederek tavanlarınızda paneller dikey bir şekilde uygulayarak ses dalgalarının tavan üzerinde yankı problemlerinin tekrar geri dönüşüne engel olmak amacıyla kullanabilirsiniz. Ses Yalıtım Malzemeleri olan baffle tavan panelleri akustik seperatörler gibi çift tarafı kumaş kaplanarak üretimi gerçekleştirilmektedir. Ses Yalıtım Malzemeleri çeşitlerinden biri olan akustik paneller asma aparatları talebinize bağlı olarak üretimi gerçekleştirilmektedir. Akustik paneller talebinize uygun olarak Turkish Acoustic tarafında oval veya 3 boyutlu şekiller verilerek üretimi gerçekleştirilebilmektedir. Yalnızca duvarlarınızda oluşturmak istediğiniz görüntüyü belirledikten sonra tüm hayal gücünüzü Turkish Acoustic ile paylaşarak gerçekleştirebilirsiniz. Akustik kumaş kaplı paneller ile ilgili çağrı merkezleri gibi alanlarda masalar arasındaki seslerin geçişini kontrol altına almak istediğiniz zamanlarda seperatör panellerin kullanımını gerçekleştirerek telefon görüşmelerinde konuşmaların masaların yanlarına doğru değil tavana doğru gitmesini sağlayarak personelleriniz arasında telefon görüşmesi esnasında seslerin yanlara ulaşmasına engel olarak hem personellerinizin daha verimli bir şekilde çalışmasına yardımcı olabilir hem de müşterilerinizin ses karmaşası oluşmadan personellerinizi daha iyi bir şekilde algılamasına yardımcı olabilirsiniz. Bu sayede daha mutlu bir müşteri kitlesine sahip olabilirsiniz. Tüm akustik sağlayıcı ve ses geçişlerine engel olmak adına kullanılabilecek ürünlerle ilgili Turkish Acoustic ile iletişime geçerek ürünler hakkında bilgi edinebilirsiniz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum