Saldırıyı gerçekleştiren Suriye uyruklu zanlı, sorgusunda 'PKK tarafından yetiştirildiğini' söyledi

İstanbul'da gerçekleştirilen bombalı saldırının zanlısı Suriye uyruklu Ahlam Albashir'in, PKK/PYD/YPG'nin Suriye Kobani'deki merkezinden İstanbul'da eylem talimatı aldığı belirlendi. Şüphelinin yakalanma görüntüleri de ortaya çıktı.

Saldırıyı gerçekleştiren Suriye uyruklu zanlı, sorgusunda 'PKK tarafından yetiştirildiğini' söyledi
14 Kasım 2022 - 13:48
İstiklal Caddesi'nde yaşanan bombalı saldırıya ilişkin emniyetten yapılan açıklamada "Beyoğlu'ndaki saldırı zanlısının, PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani'deki merkezinden İstanbul'da eylem talimatı aldığı belirlendi" ifadeleri kullanıldı.
Bombayı bırakıp kaçtı
Saldırıyı gerçekleştirdiği gerekçesiyle gözaltına alınan zanlının, olay anından hemen önceki kaçış görüntüleri de ortaya çıktı.



Zanlı, bombayı yerleştirdikten sonra hızla olay yerinden uzaklaştı.
Yakalanma görüntüleri ortaya çıktı
Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya sebep olan bombayı olay yerine bıraktığı belirlenen şüphelinin yakalanma anında kaydedilen görüntüler de ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, patlamanın hemen ardından başlatılan çalışmalar sırasında, güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntüler üzerinden şüphelinin eşkalini tespit etti.



Daha sonra kaçış güzergahı belirlenen zanlı, gece saatlerinde Küçükçekmece'de saklandığı evde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelinin Suriye uyruklu Ahlam Albashir olduğu, Türkiye'ye Afrin üzerinden giriş yaptığı belirlendi.



Zanlının yakalandığı sırada kaydedilen görüntüler de Emniyet Müdürlüğü tarafından paylaşıldı.
Görüntülerde polis ekiplerinin belirlenen adrese baskın yaptığı, şüphelinin gözaltına alındığı ve emniyete götürüldüğü anlar yer aldı.




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum