Saç botoksu

"Saçlara botoks mu yaptırılır?" demeyin. Yıpranmış saçlarınızı geri kazanmanın yeni yolu saç botoksundan geçiyor. Sizi saçlarınızla uğraşmaktan kurtaracak olan bu yöntem, yıpranmış saçlarınıza ilaç gibi gelecek.

Saç botoksu
08 Ekim 2020 - 18:08
Saç botoksu nedir?
İşlem görmüş ve yıpranmış saçlar için önerilen saç botoksu, saçın yapısını ağırlaştırmadan koruyor ve saçın daha canlı görünmesini sağlıyor.
Saç botoksunun 1 ay ile 1,5 ayda bir yapılması öneriliyor. İnce telli saçlara hacim verirken kırıkları onarıyor ve nemlendiriyor.
Saç botoksu yapıldıktan sonra üzerinden yüksek ısılı press ile geçiş yapılıyor. Bunun nedeni ise saç botoksunun içindeki bileşenler oda sıcaklığında veya altında durduğu zaman kristalize olup donuyor. Isı işlemi, bu noktada bileşenleri ve proteinleri saçın içerisine yedirmek için uygulanıyor.
İçinde keratin bulunduran bu bakım, saçlarınızın esnek yapısını koruyor. Saçlarınızı sık sık boyatıyor ve sürekli ısı ile şekillendiriyorsanız, saçlarınızda zamanla keratin azalıyor. Keratinin azalması ile birlikte saçlarınızın dengesi bozuluyor ve dolaşmalarla birlikte kopmalar meydana geliyor. Zaman zaman keratin bakımı olarak da geçen bu bakım saçlarınızın ihtiyacı olan keratini geri kazandırıyor. Evde kendiniz uygulayabileceğiniz gibi kuaförlerde de bu bakımı yaptırabilirsiniz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum