RTÜK'ten TRT Haber adımı: İncelemeye alındı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TRT Haber'in yerel seçimler öncesi ve 31 Mart günü AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Murat Kurum ve AKP yayınlarını inceleyecek.

RTÜK'ten TRT Haber adımı: İncelemeye alındı
04 Nisan 2024 - 13:51
RTÜK’te CHP kontenjanından seçilen üyeler Tuncay Keser ve İlhan Taşcı, "TRT Haber’in seçim yayınlarının tek taraflı olması" nedeniyle Üst Kurul tarafından incelenmesi gerektiğini talep ettiler. Seçimlerin tamamlanmasının ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bu şikayetin incelenmesine yönelik karar aldı.
TRT Haber'in yayınları incelenecek
Cumhuriyet'ten Mahir Barış'ın haberine göre, RTÜK, 31 Mart günün seçim yasaklarının başlamasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, AK Parti ’nin İzmir Büyükşehir Belediye adayı Hamza Dağ, AK Parti’nin Kepez Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü’nün yer aldığı reklam filmlerini gün boyunca ekranlara yansıtmıştı. Erdoğan, Kurum ve AK Parti yayınları yapan TRT Haber’in o günkü yayınları incelemeye karar verdi.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri yayınları nedeniyle cezalar yağdırılmıştı
RTÜK, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’ne ilişkin FOX TV ve Halk TV’ye yüzde 5, Tele1’e yüzde 3 oranında reklam gelirlerine ceza vermişti. TRT Haber’in seçim yayınlarına ilişkin RTÜK’ün bu ay içinde karar verebileceği öğrenildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum