REKTÖR KALAN'DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Kalan mesajında şu sözlere yer verdi:

REKTÖR KALAN'DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
28 Ekim 2022 - 15:00

“Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yılını kutlamanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı şanlı kurtuluş mücadelesi, zaferle sonuçlanıp Cumhuriyet ile taçlanmıştır. 

Sevgili gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil! İstikbâl sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” sözleriyle belirttiği gibi, yarınlarımızın ve Cumhuriyetimizin teminatı sizlersiniz. Üniversitemiz, bilim ve sanatın ışığında sizleri yarınlarımıza hazırlamak için var gücüyle çalışmaktadır. Atalarımızdan devraldığımız bayrağımızı, daha da ileriye götüreceğinize olan inancım tamdır. 

Bu kurtuluş mücadelesinde aziz vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, Cumhuriyetin 99. yaşına ulaşmasında emeği geçen herkese saygı ve şükranlarımı sunuyorum. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!”


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum