'Öğün olarak sahuru atlamayın'

Ramazan ayı perşembe günü başlıyor. Hazırlıklarını tamamlayan ve orucunu tutmak isteyenler için sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme adına önerilerde bulunan Öğr. Gör. Özlem Demir “Öğün olarak sahuru atlamayın” dedi.

'Öğün olarak sahuru atlamayın'
23 Mart 2023 - 12:24

Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenmenin sürdürülebilmesi için günde en az 2 öğünün tamamlanmasının şart olduğuna dikkat çeken Altınbaş Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Özlem Demir, özellikle sahur öğününün atlanmasının sağlık açısından çok tehlikeli olduğunu belirtti. Demir, “Öğün atlamak, açlık süresinin en az 5 saat daha uzatılmasına neden olur. Bu da şekerinizin iftardan daha erken sürede düşmesine ve günlük hayatınızda yaşayacağınız birçok probleme neden olabilir” diyerek önemli uyarılarda bulundu.

“Sahurda çorba, hafif sulu yemekler veya kahvaltı tercih edin”
Geceleri metabolizma hızının düşmesinin tersine, öğünlerin yağa dönüşme hızının arttığını hatırlatan Özlem Demir, bunun da kilo alımını hızlandırdığını söyledi. Bu nedenle sahurun çorbalar, hafif sulu yemekler, salata türevleri, süt ve yoğurt ürünlerinden oluşan öğünlerle veya hafif kahvaltı ile tamamlanmasını vurgulayan Demir, sahurda, özellikle aşırı tuzlu, yağlı yemeklerden ve hamur işlerinden uzak durulmasını tavsiye etti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum