Moon Hotel, gerçek ile hayali buluşturuyor

Tai Gölü kıyısında gerçek ile hayal birleştiren yapısıyla Huzhou Sheraton Moon Hotel, mimari bir şahser olarak yer alıyor ve sıradışı dairesel, yapısıyla görenleri şaşırtıyor.

Moon Hotel, gerçek ile hayali buluşturuyor
12 Ekim 2020 - 12:00
HUZHOU / ÇIN - Huzhou Sheraton Moon Hotel, Şanghay'ın batısında ve Hangzhou'nun kuzeyinde yer alan ve Tai Gölü kıyısında gerçek ile hayal birleştiren yapısıyla mimari bir şahser olarak yer alıyor ve sıradışı dairesel, yapısıyla görenleri şaşırtıyor.Moon Hotel, insan zekası ile doğanın uyumunu gösteriyor. Ziyaretçilerin duygusal ve manevi deneyimlerini zenginleştiriyor. Bu haliyle Huzhou'nun yeni yaşam merkezi ve doğa sembolü haline geliyor.
Toplam 75 dönümlük bir alanı kaplayan 100 metre yüksekliğinde ve 116 metre genişliğinde, 321 odası bulunan Huzhou Sheraton Moon Hotel, Çin‘in üçüncü en büyük tatlı su kütlesi olan efsanevi Tai Gölü manzarasına sahip 40 suit, 37 villa ve başkanlık suitinden oluşuyor. Otel, Suzhou ve Wuxi'ye bakan bir şehir olan Huzhou'daki Nan Tai Gölü'nün yanında yer alıyor.
Antik çağlardan beri, Huzhou "ipek evi" ve "bolluklar diyarı" olarak biliniyor ve gölün adını çevreleyen alandaki tek antik kültür kenti olarak tanınıyor.
GELENEKSEL VE MODERNİ BULUŞTURUYOR
Elverişli kültürel ve coğrafi ortam hem geleneksel hem de modern olan binayı Tai Gölü'nün su manzarasıyla bütünleştiriyor. Ardından doğal manzaranın şiirsel ama yapay bir yankısını yaratan benzersiz tasarımıyla öne çıkan Huzhou Sheraton Moon Hotel’e özgü atmosfer sergiliyor. Moon Hotel, mimari ile doğayı doğrudan bütünleştirerek sahilinden tam olarak yararlanıyor.
Dairesel bina, sudaki yansımasıyla gerçek ile hayal arasında gerçeküstü bir resim oluşturuyor. Güneş ışığı ve gölün yansıması altında binanın kavisli şekli kristal berraklığında izleniyor. Geceleri Sheraton Moon Hotel hem iç hem de dış aydınlatması ile parlak bir şekilde yükseliyor. Yumuşak ışık, otelin ve suyun etrafını sarıyor Sheraton Moon Hotel’in siluetinin göle yansımasıyla klasik ve modern görürümü harmanlıyor. Böylece suyun üzerinde yükselen parlak ayı andırıyor…
BETONARME VE ÇEKIRDEK BORU" UYGULANDI
Berrak halka şeklindeki yapısal tasarım inşaat sırasında büyük bir zorluk oluşturdu. İnşaat sırasında çevreyi kirletmemeyi ve doğa ile bütünleşmeye özen gösterildi. Aynı zamanda yüksek kapasiteli, hafif ve mükemmel depreme dayanıklı bir "betonarme ve çekirdek boru" uygulandı. Kavisli yüzey yapısı, binayı daha sağlam hale getirdi. Üst kattaki çift koni yapıya bağlanan köprü benzeri destekleyici çelik yapı ile daha da güçlendirilen sağlamlık getirildi.
Otelin cephesi ince dokulu beyaz alüminyum halkalar ve cam katmanlarla kaplandı. Bu sayede bina cephesinde etkileyici bir illüzyon yaratıldı. Otelin halka şekli, her yönden gelen doğal ışığı artırırken tüm odaların güzel manzaranın seyredilmesine olanak tanıdı.
TERAS GÖLDE YÜZÜYORMUŞ HİSSİ VERİYOR
Tepedeki yay benzeri açık alan, harika bir açık hava toplantı yeri olarak tasarlandı. Muhteşem mahçara eşliğinde büyük ölçekli etkinlikler için "havada bir alan" işlevi görüyor. Terasta bulunanları, gölde yüzüyormuş gibi hissettiren ve onlara olağanüstü ve unutulmaz anları yaşatan bir mekan olarak yer alıyor.
Bu binayı hayata geçirenler ise şöyle:
Mimar: MAD Architect Co., Ltd., Yardımcı Mühendisler: Shanghai SianDai Architecture Design (Group) Co., Ltd., Yapı Mühendisi: China Majesty Steel Structural Design Co., Ltd., Cephe / Kaplama Danışmanları: Zhejiang Zhongnan Curtain Wall Co. ., Ltd., Shanghai Timalco Perde Duvar Mühendisliği Co., Ltd., Peyzaj Mimarı: EDSA - Peyzaj Tasarımı

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum