Milli sporcu, Fatma Uruk serbest dalış branşında 3 dünya rekoru

Milli serbest dalışçı Fatma Uruk, Meksika'da yeralan Yucatan Yarımadası'nda 3 günde 3 dünya rekoruna imza attı.

Milli sporcu, Fatma Uruk serbest dalış branşında 3 dünya rekoru
23 Kasım 2020 - 14:30 - Güncelleme: 23 Kasım 2020 - 14:46
Uruk, ilk gün "Değişken ağırlıklı paletsiz" kategorisinde 72 metrelik derecesiyle yeni dünya rekorunun sahibi oldu. Bu alanda bir önceki rekor, 70 metreyle Türk sporcu Derya Can'a aitti.

İkinci günde 32 yaşındaki sporcu, "Sabit ağırlıklı çift palet" kategorisinde 67 metrelik derecesiyle, 65 metre ile Rus sporcu Olga Davydova'ya ait dünya rekorunu kırmayı başardı.

Fatma Uruk, son gününde "Değişken ağırlıklı paletsiz" kategorisinde 72 metre ile elinde bulundurduğu rekoru 77 metrelik yeni dalışıyla geliştirdi.

Milli sporcuyu birçok siyasi ve ünlü isim tebrik etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Twitter'dan paylaştığı mesajında "Meksika'da dünya rekoru denemeleri için uzun süredir çalışmalarını sürdüren rekortmen sporcumuz, hedefine ulaşarak üst üste üç dünya rekoru kırdı. Fatma Uruk kardeşimizin hedefine ulaşma noktasında göstermiş olduğu çaba ve aldığı başarılar bizleri gururlandırmıştır. Bizler, bakanlık olarak her zaman yanında olacağız. Sen yeter ki yeni rekorlar için yola çık" diyerek milli sporcuya destek verdi.
 

Türkiye'nin Meksika Büyükelçiliği de milli sporcunun başarılarının dünya çapında duyulması hedefiyle rekor duyurularını Twitter'dan hem Türkçe hem de İspanyolca olarak yaptı.




YORUMLAR

  • 0 Yorum