Meteoroloji saat vererek uyardı: İstanbul dahil birçok il için sarı ve turuncu alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden çok sayıda il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi.

Meteoroloji saat vererek uyardı: İstanbul dahil birçok il için sarı ve turuncu alarm
05 Eylül 2023 - 10:08
Meteoroloji 5 Eylül'e ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. 8 il için sarı, 2 ile ise turuncu kodlu uyarı yapıldı. Aydın, Çanakkale, İzmir, Manisa, Tekirdağ, Balıkesir, Edirne ve Muğla'ya sarı kodlu yine Muğla ve Kırklareli'ye turuncu kodlu uyarıda bulunuldu.
Son değerlendirmelere göre, İstanbul çevrelerinin 3 saatlik periyotta gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun kuzey ve batı, Batı Karadeniz'in iç, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimleri ve Samsun'un aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ege'nin kıyı kesimleri, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ ve Kırklareli ile Edirne'nin doğu çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli̇ yağış uyarısı

Yağışların Ege'nin kıyı kesimleri, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ ve Kırklareli ile Edirne'nin doğu çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli̇ rüzgar uyarısı

Rüzgarın, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum