Merve Kavakcı Dışişleri Bakanlığı'ndaki görevinden alındı, Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu üyeliği yapan Merve Kavakcı görevden alındı.

Merve Kavakcı Dışişleri Bakanlığı'ndaki görevinden alındı, Resmi Gazete'de yayımlandı
23 Mart 2023 - 10:59 - Güncelleme: 23 Mart 2023 - 12:24
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Karara göre 7 ay önce Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliği'ne atanan Merve Safa Kavakcı görevden alındı.
Atama kararında şu ifadelere yer verildi:
Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu Üyeleri Merve Safa KAVAKCI ve Süleyman GÖKÇE, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci maddesi gereğince görevden alınmıştır.

MERVE KAVAKÇI KİMDİR?

Merve Kavakçı, Fazilet Partisi'nden 18 Nisan 1999 seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak seçildi. 2 Mayıs 1999'da TBMM'de ant içme törenine yasak olduğu hâlde başörtülü gelince meclisten çıkartıldı. Bakanlar kurulu kararıyla ABD vatandaşı olduğunu bildirmediği için vatandaşlıktan çıkartıldı. 1999 yılında ABD'ye yerleşti. Washington’da George Washington Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Üsküdar Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi olarak görev yaptı, aynı üniversitenin Postkolonyal Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAMER) Müdürlüğünü de yürütttü. 3 Temmuz 2017 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, Kavakcı'nın Türk vatandaşlığının kaybettirilmesine dair 13 Mayıs 1999 tarihli Bakanlar Kurulu kararı, İçişleri Bakanlığının 12 Mayıs 2017 tarihli yazısı üzerine, 26 Mayıs'ta Bakanlar Kurulunca yürürlükten kaldırıldı. Dışişleri Bakanlığının yaz dönemi kararnamesiyle Kuala Lumpur Büyükelçiliğine atandı. 

Merve Kavakçı’nın kızları Fatma Gülham ve Mariam, Cumhurbaşkanı danışmanı, yeğeni Erva Kan ise Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi proje direktörü olarak görev yapıyor. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum