Lufthansa'nın yer hizmetleri çalışanları çarşamba günü greve gidiyor

Tatil mevsiminin ortasında Avrupa çapında havaalanında yığılmalar ve seferlerde iptaller yaşanırken, istedikleri zammı alamayan Alman havayolu devinin yer hizmetleri çalışanları için bir günlük uyarı grevi kararı alındı.

Lufthansa'nın yer hizmetleri çalışanları çarşamba günü greve gidiyor
25 Temmuz 2022 - 17:44 - Güncelleme: 25 Temmuz 2022 - 17:52
Koronavirüs pandemisinin tavan yaptığı dönemlerde durma noktasına gelen havacılık sektörünün iflastan kurtulmanın yolunu toplu işten çıkarmalarda araması, 2023 yazında havaalanlarında yolcuların sefil olması ve pek çok seferin iptal olmasıyla tam bir kaosa yol açtı. Bu manzarayı daha da vahimleştirecek haber Alman havayolu devi Lufthansa'dan geldi.

Teknisyenlerle lojistikçiler çalışmazsa uçaklar havalanamaz
Yolcuların havalimanlarında uzun kuyruklar oluşturduğu Almanya'da Ver.di sendikasıLufthansa'nın yer hizmetlerinde çalışan personelini çarşamba günü için 1 günlük uyarı grevine çağırdı. Yer personeline, hizmetleri olmadan uçakların havalanamayacağı teknisyenlerle lojistikçiler de dahil.

20 bin çalışan iş bırakacak
Lufthansa çalışanlarının zam talepleri konusunda şirket yönetimiyle anlaşmaya varamayan Ver.di sendikası, Almanya genelinde lojistik, kargo ve teknik çalışmalardan sorumlu 20 bine yakın işçinin 27 Temmuz’da iş bırakmasını talep etti.

3-4 Ağustos'taki zam görüşmeleri öncesi uyarı
Almanya'da haziranda yüzde 8'e yaklaşan yıllık enflasyon oranına koşut olarak işçiler bir yıllığına yüzde 9.5 oranında maaş artışı isterken, sendika 1 günlüğüne cehennemi yaşatıp daha uzun süreli grevde olabilecekleri göstererek 3-4 Ağustos'ta yapılacak zam görüşmelerinin yeni turunda elini güçlendirmeyi hedefliyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum