Lavrov: Rusya, İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleriyle ilişkileri artırmaya hazır

Batı’nın, kendi bağımsızlıklarını savunan ülkeleri tecrit etme girişimlerini kabul etmediklerini kaydeden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyeleriyle ilişkileri artırmaya hazır olduğunu belirtti.

Lavrov: Rusya, İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleriyle ilişkileri artırmaya hazır
27 Ağustos 2022 - 18:01
Rusya’nın Kazan şehrinde düzenlenen Küresel Gençlik Zirvesi’nin organizatörlerine konuşma yapan Lavrov, “Rusya ile İİT ve bu teşkilata üye ülkeler arasındaki ilişkiler yükselişte. Bu ülkelerle eşitlik ve karşılıklı yarar, kültürel ve medeniyet kimliğine ve kalkınma yollarını bağımsız şekilde belirleme hakkına saygı temelinde işbirliğini artırmaya hazırız. Batı’nın her yerde sözde değerlerini dayatmasını, kendi bağımsızlıklarını savunan ülkeleri tecrit etme, onlara karşı blok ve birlikleri oluşturma girişimlerini kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.
Lavrov, “Müslüman ülkelerindeki gençlik politikalarını konu alan forum için Rusya’da bir şehrin seçilmesinin, Rusya'nın İİT üyesi ülkelerle olan bağlarının çok yönlülüğüne ve bu etkileşime yönelik geniş uluslararası kamuoyu desteğine tanıklık ediyor” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum