Kremlin: Türkiye, Anglosaksonların görülmemiş baskısına rağmen Rusya'yla işbirliğini sürdürüyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'nin Rusya'yla işbirliği konusunda Anglosaksonlardan eşi görülmemiş bir baskı gördüğünü ancak yine de bu konuda bağımsız hareket etmeye devam ettiğini vurguladı.

Kremlin: Türkiye, Anglosaksonların görülmemiş baskısına rağmen Rusya'yla işbirliğini sürdürüyor
02 Şubat 2024 - 14:47
Peskov, günlük basın toplantısında Türkiye'nin Batı'nın tutumuna rağmen Rusya'yla işbirliği konusunda sergilediği duruştan övgüyle söz etti.
Kremlin Sözcüsü, Türkiye'nin Rusya'yla işbirliği konusunda Anglosaksonlardan benzersiz bir baskı görmesine karşın bağımsız hareket etmekten vazgeçmediğinin altını çizdi.
"Türkiye, çıkarlarına zarar vererek bizimle etkileşimini tamamen sonlandırmaya değilse de, en aza indirgemeye çalışan Anglosaksonların benzeri görülmemiş, çoğu zaman da küstah baskısıyla karşı karşıya. Ancak Türkiye egemenliğini koruyor" diyen Peskov, Türkiye'nin bu konuda oldukça ilkesel ve bağımsız bir tavır takınan az sayıdaki ülkelerden biri olduğunun ve Rusya'yla ticari ve ekonomik işbirliğini sürdürdüğünün bilindiğini vurguladı.

'Putin ve Erdoğan, Ukrayna meselesini istişare edecek'
Basın toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye yapacağın ziyaretin tarihi bir kez daha gündeme geldi.
Kremlin'in zamanı geldiğinde Putin'in ziyaret tarihini kamuoyuna duyuracağını söyleyen Peskov, Rus lider ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki her görüşmenin yoğun bir gündeme sahip olduğuna dikkat çekti.
İkilinin en başta Rus-Türk ilişkilerini, ticari ve ekonomik işbirliğini masaya yatıracağını belirten Peskov, Ukrayna meselesi ile bölgesel sorunların da her zamanki gibi istişare edileceğini kaydetti.

'Batı, İl-76 vakasını soruşturma önerisine karşılık vermedi'
Ukraynalı esir askerleri taşıdığı sırada Ukrayna ordusu tarafından Belgorod bölgesi üzerinde vurulan İl-76 uçağıyla ilgili soruları yanıtlayan Peskov, Devlet Başkanı Putin'in uluslararası soruşturma önerisine yabancı ülkelerden hiçbir karşılık gelmediğinin altını çizdi.
Peskov, İl-76 vakasında hayatını kaybedenlerin cenazelerinin teslim edilip edilmeyeceği meselesiyle soruşturma makamlarının ilgilendiğini kaydederek gerekli açıklamaları bekleme çağrısı yaptı.
Rusya lideri Putin, İl-76 vakası hakkında uluslararası soruşturma yapılmasını istediklerini ve bu konuda ısrarcı olacaklarını vurgulamıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum