Köseoğlu Kuyumculuk sahibi Yahya Arslan, Altın takmanın faydalarını anlattı.

Altın tarihin en eski devirlerinden beri bilinen ve en çok kullanılan bir yatırım aracı. Lüksün ve zenginliğin göstergesi. Tarihin eski devirlerinde kralların taçları, yemek kapları ve kaşıklarını altından yapmasının sebebi sadece lüksün göstergesi değil, sağlığın korunması ve genç kalmak istenmesiydi.

Köseoğlu Kuyumculuk sahibi Yahya Arslan, Altın takmanın faydalarını anlattı.
20 Haziran 2023 - 14:42

Altın konusunda yaptığı araştırmalarını anlatan Köseoğlu kuyumculuk sahibi Yahya Arslan araştırmalarından edindiği varsayımları, faydalı bilgileri, Altın'nın insan beden ve ruh sağlığına faydalarını paylaştı.

Altın dünyadaki en kıymetli madenlerden biridir. Dünya kurulduğundan bu yana tedavülden kalkmayan tek para birimi altındır. Altın bilinen en eski tarihten bu yana kullanılagelmiş bir kıymet ölçüsüdür. Nasıl oluştuğu konusunda henüz bilim net bir bilgiye ulaşabilmiş değildir. Bazı varsayımlar depremler sayesinde oluştuğu, bazı varsayımlar dünya dışından gelen meteorlarla oluştuğunu, bazı söylentiler ise dünyanın iç çekirdeğinde bulunan altının bir şekilde yukarıya doğru ilerlediğini söyler.

5000 yıldan fazla bir süre önce İskenderiye’deki simyacıların insan vücudunun hastalıklarla savaşmasına ve genç kalmasına yardımcı olabileceğine inandıkları sıvı ilacın altın olduğunu biliyor muydunuz?
Gerçekten de altın, sadece mücevher koleksiyonunuza yapılan değerli bir katkı değildir; sağlığa olan birçok faydası olduğu tarih boyunca anlatılmıştır.
Altın tozunu göze sürme olarak çekmek göz hastalıklarına iyi gelir.
Altın küpe kulak iltihabına iyi gelir.
Altın takmak depresyona iyi gelir.
Altın yüzük ve bilezik negatif enerjilerden korur.
Altın takmak çocukların uykuda korkmasına iyi gelir.
Ağızda altın tutmak ağız hastalıklarına iyi gelir.
Kalp, beden ve ruh sağlığı için çok faydalı,
Altın beden frekansını yükselterek psikolojik bir iyileşme sağlar.
Altın para enerjisini bulunduğu yere çekerek daha fazla para kazanmaya enerjisel olarak destek verir.
Altın takmak sara hastalığına iyi gelir.



Altın ne tedavisinde kullanılır?
Altın tıp alanında temel olarak; romatizmal, eklem intihapları, karaciğer, göz, kulak hastalıklarının tedavisinde, yorgunluk ve depresyon tedavilerinde, kanser tedavileri içinse yeni çalışmalar sürdürülmektedir. Diş onarımındaki kullanımı dışında, altın medikal cihazlarda belirli testlerde de kullanılır.

Altın takmak sünnet mi?
Kadınların ziynet olarak altın takması helaldir
İslâm dini süslenmeyi mübah görmüş, ve hatta bazen ve gerektiği yerlerde teşvik etmiştir. Altın, kadına ait bir süs eşyası olup, takmakta herhangi bir beis yoktur.
Altın insanların sandığı gibi erkeğe haram değildir..
Kur'an'ı Kerim de bu konuya ait ayet yoktur..
Eskiden beri bilinçsiz bir şekilde insanlar.. Altın takmanın erkeğe haram olduğunu düşünürler ama bu doğru değildir..

1) Kan dolaşımını iyileştirici etki

Altın, vücudunuzdaki kan dolaşımını iyileştiren ve böylece vücudunuzun her bölümünün bol miktarda oksijen almasını sağlayan ‘kalp dostu’ bir metal olarak bilinir.
Bu nedenle eskiden hamilelere hem çocuk hem de annede kan ve diğer vücut sıvılarının dolaşımını iyileştirmek için karınlarına altın bir süs takmaları tavsiye edilirdi.

2) Yarayı iyileştirmek ve enfeksiyonları kontrol altına almak

Enfekte veya ağrılı bir bölgeye saf altın koyarsanız, yarayı iyileştirmeye ve enfeksiyonu kontrol etmeye yardımcı olabileceğine inanılıyor.

3) Cilt Bakımı Tedavisi

Eski Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın bile her gece altın bir maske ile uyuduğunu biliyor muydunuz? Altın, cilde sıcak ve yatıştırıcı titreşimler sağlayarak vücudunuzun hücreleri yenilemesine yardımcı olur. Altın birçok cilt bakımı ve güzellik ürününde kullanılmaktadır. Aynı zamanda egzama, mantar enfeksiyonları, deri döküntüsü, yaralar, deri yanıkları gibi çeşitli cilt problemlerini tedavi etmek için kullanılır.

4) Vücut ısısını düzenleme

Altın içeren giysiler giymek, vücut ısınızı korumanıza yardımcı olur ve üşüme, sıcak basması ve gece terlemeleri durumunda vücut ısı dengesini geri kazandırır.

5) Artrit hastalığının çözümüne yardımcı

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra romatoid artriti tedavi etmek için altın içeren bir bileşiğin kullanıldığını biliyor muydunuz? Rönesans döneminde Venedik’te bile, bir sosyal toplantıya ev sahipliği yapan kişi, misafirlerine romatizmalardan korumak ve elbette zenginliğini göstermek için yemeklerden sonra altın kaplı badem ikram ederdi. Artritiniz varsa altın, kan dolaşımını iyileştirerek uzuvlarınızın ağrısını azaltmaya yardımcı olabilir.

6) Bağımlılığı tedavi eder

  1. yüzyılda altın, alkolizmin tedavisi için kullanıldı. Günümüzde altın; nikotin,uyuşturucu ve kafein bağımlılığını tedavi etmek için ilaçlarda kullanılmaktadır.

7) Kanserin büyümesini kontrol eder

Altın, vücudun kanserli hücrelerin büyümesini kontrol etmesine yardımcı olabilir. Bu nedenle prostat ve yumurtalık kanseri gibi farklı kanser türlerinin tedavisinde alternatif bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Altın ayrıca kanserin erken teşhisine yardımcı olur. ABD merkezli bir biyofarmasötik şirketi olan CytImmune, doğrudan altın nanopartiküller kullanarak anti-kanser ilaçlarının etkinliğini arttırıcı bir yöntem geliştirdi. Nanospectra adlı başka bir şirket, kanser hücrelerini ısıyla yok eden altın kaplı “nano kabuklar” yarattı. 

8) Sağlık teknolojisi

Altın nano partiküllerin her yıl küresel olarak kullanılan milyonlarca “Hızlı Teşhis Testinde” önemli bir rol oynadığını biliyor muydunuz? Altın nano partiküller içeren bu testler, bir kişinin sıtmadan etkilenip etkilenmediğini tespit etmeye yardımcı olur. Ancak gerçekten harika olan şey, altının HIV / AIDS’in erken teşhisine de yardımcı olması.



Cildi yeniden yapılandırıyor,

Cilde altın tozu ile yapılan cilt maskesinin cilde faydaları, tarihin eski devirlerinde bile keşfedilmiş ve kralların eşleri ve kızları tarafından kullanılmıştır.
Altın tozu ile yapılan cilt maskesi
Cildin sağlıklı bir şekilde ışıldamasını sağlar.
Cildin hücrelerinin ölmesini engellerken yaşlanmayı yavaşlatır.
Cildimizin sıkılaşmasını sağlar.
Ciltte oluşan yeni kırışıklıkları önlerken oluşan ince çizgilerin yok olmasına yardımcı olur.
Cildin doğal nem dengesini geri kazandırır.
Kolajen desteğiyle cildi yeniden yapılandırır.
Sadece yüze değil el, boyun ve gerdan bölgesine de rahatlıkla uygulanabilir.
Altın maskesi aknelerin azalmasını sağlar.
Cilt rengini açarken kadifemsi bir görünüm verir.
Cilt lekelerine iyi gelirken ölü hücreleri canlandırır.

Altın bileşiklerinden oluşan ilaçlar, romatizmal eklem ağrılarını yavaşlatan ilaç grubu içindedir. Bu ilaçlar DMARD'S olarak bilinir. Eklem yerlerinin şişkinliğini tedavide ve ağrı kesici olarak kullanılır. Bu ağrılar için altın belki 70 yıldan fazladır kullanılıyor. Ancak bilim adamları onun neden işe yaradığını tam olarak bilmiyorlar. Altının, kıkırdak ve kemikte oluşan hasarları da azaltacağı düşünülüyor. 

 Yiyecekte, içecekte
Altın yemek en kadar güvenli olduğu bilinmemekle birlikte her gün 0,2 gr altın yemenin, vücuttaki toksinleri atmasından ötürü yararlı olduğunu savunanlar bulunmaktadır. Altın, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere birçok kıtada tüketilmektedir. Bununla birlikte altın, birçok yemekte dekoratif amaçla da kullanılmaktadır.

Altın sadece finansal geleceğinizi güvence altına almaz; kişisel refahınızı sağlamaya bile yardımcı olabilir.


YORUMLAR

  • 0 Yorum