Kocaeli'nin Derince ilçesinde patlama: 10 kişi yaralandı

Kocaeli'nin Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda patlama meydana geldi.

Kocaeli'nin Derince ilçesinde patlama: 10 kişi yaralandı
07 Ağustos 2023 - 16:19 - Güncelleme: 07 Ağustos 2023 - 17:00
Kocaeli'nin Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda patlama meydana geldi.
İlçenin sahil kesiminde saat 14.40 sıralarında TMO Kocaeli Başmüdürlüğü liman silosunda henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.
Yoğun duman ve toz bulutuna neden olan patlama sonucu bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Patlama sesi Körfez'in birçok kesiminden duyuldu.
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Derince'de TMO silolarındaki patlamada 10 kişinin yaralandığını, enkaz altında kimse olmadığını değerlendirdiklerini bildirdi.
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, TMO silosundaki patlamanın tahıl tozu sıkışmasından kaynaklanmış olabileceğini söyledi.



'Yaralı 3-4 arkadaşımızı hastaneye gönderdik'
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de olay yerinde yaptığı açıklamada, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, "Şu anda yaralıları tespit edip hastaneye ulaştırmakla meşgulüz. İncelemeler yapılıyor, elimizde tam net bilgiler yok ama yaralı 3-4 arkadaşımızı hastaneye gönderdik. Ekiplerimizle olayı takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Patlamanın tahıl silosunda meydana geldiğini aktaran Aygün, "Tabii teknik bir olay, izahatını bizim anlatmamız veya bilmemiz mümkün değil. Arkadaşlar inceledikten sonra bilgilendirme yapılacak. Yangın yok, sıkışmadan kaynaklı patlama oldu ama şiddetli patlamaydı. Belediye binasında oturduğum yerden bile bunu hissettim. İnşallah ölüm olmamıştır, olayı böyle atlatırsak bizim için önemli olan bu." diye konuştu.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Limanda bulunan gemilerde herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kocaeli’nde bulunan Toprak Mahsuller Ofisi’ndeki patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, limanda bulunan gemilerde herhangi bir hasar olmadığı, KIYEM-3 botunun ve şark römorkörünün hazır olarak bekletildiği vurgulanarak, “Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze ait KIYEM-3 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botumuz olay yerine yönlendirilmiştir. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan Nene Hatun Acil Müdahale Gemimiz ve Tuzla’da konuşlu bulunan şark römorkörümüz kalkışa hazır beklemektedir. Yapılan kontrollerde, limanda bulunan gemilerde herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir. TMO silolarında yaşanan patlamanın kıyıdan içeride olması dolayısıyla KIYEM-3 botumuz olay yerinde hazır bir şekilde beklemektedir” ifadeleri kullanıldı.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum