KIRBIYIK HOLDİNG BASIN AÇIKLAMASI

Bazı medya kuruluşlarında pandemi sürecinde yaptığımız hibeleri olmamış gibi gösteren ve gerçekle ilgisi olmayan haberler yer almıştır.

KIRBIYIK HOLDİNG  BASIN AÇIKLAMASI
14 Kasım 2020 - 16:46 - Güncelleme: 14 Kasım 2020 - 17:24
Şirketimizin tüzel kişiliğine ve yönetim kurulu başkanımız Şahin Kırbıyık’ın manevi şahsına açıkça saldırı niteliğindeki bu tür yayınlara karşı hukuki haklarımız saklı kalmak şartıyla kamuoyuna açıklamamız şu şekildedir: 
Ülkemizin 2020 yılının başından beri büyük mücadeleler verdiği covid 19 pandemisine karşı şirketler grubumuz olarak devletimize ve milletimize gücümüzün yettiği oranda her türlü destek verilmeye çalışılmıştır. 21 Mart 2020 tarihli yönetim kurulu kararı ile devletimize dezenfektan bağışı yapılması kararlaştırılmış ve Sağlık Bakanlığı Antalya İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileriyle görüşülmüştür.  Talebin fazla olması nedeniyle sağlık merkezlerimizin bu konuda bir sıkıntıya girmemeleri için gerekiryorsa 1 milyon litreye kadar destek vereceğimiz Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirilmiştir. 


Dağıtacağımız dezenfektanların bir düzen içinde gerekli ve ihtiyacı olan yerlere ulaşması için Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nün talimatları doğrultusunda yapılması kararlaştırılmış ve 6 ay boyunca resmî kurumdan gelen talebe göre (ekte sunulan) TUTANAK(lar) altına alınarak hastaneler, sağlık merkezleri ve ambulansların yanısıra İl Sağlık Müdürlüğü’nün işaret ettiği emniyet müdürlüğü birimleri gibi diğer resmi kurumlara da dağıtımlar ve işlemler ücretsiz olarak yapılmıştır. Doğal olarak haberde bahse konu olan ve ticari alım satımlara bakan USHAŞ ile hiç bir temasımız olmamıştır. Dolayısıyla bizim hibemizin muhatabı USHAŞ değil Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’dür. Zaten bu konudaki haberlerde bu açıkça belirtilmesine rağmen ilgimizin hiç olmadığı bir kurumdan gelen cevapla yalancılıkla suçlanıyor olmamız iyi niyetli bir yaklaşım değildir. 
Ayrıca, Antalya Aksu Kaymakamlığımızın kontrolü altında 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi 1500 aileye gıda kolisi dağıtımı yapılmıştır.   
İzmir depremi sonucunda 3 Kasım 2020’de İzmir’de Kızılay’a verilmek üzere dezenfektan ve hijyen paketleri araçlarımızla yola çıkarılmıştır. 


Bu bilgilerin ışığı altında “Önce vatan ve millet” ilkesi ile hareket eden şirketler grubumuz olarak olumlu ya da eleştirirel yaklaşan tüm basın gruplarımıza ve basın özgürlüğüne olan saygımızı bir kez daha belirtmek isteriz. 
Ancak eleştiri sınırlarını aşarak iftira niteliği taşıyan yanlış ve kasıtlı haberlerle her platformlarda hukuk savaşımızı da sürdürme kararlılığındayız. 
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. 
Saygılarımızla…

Şahin Kırbıyık
Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı


YORUMLAR

  • 0 Yorum