Karadeniz'de Rus bandıralı kuru yük gemisi battı: 2 ölü

Karadeniz'de İnkumu açıklarında Rus bandıralı kuru yük gemisi battı. Bartın Valisi Güner, mürettebattan 5 kişinin kurtarıldığını, 2 kişinin cansız bedeninin denizden çıkarıldığını açıkladı.

Karadeniz'de Rus bandıralı kuru yük gemisi battı: 2 ölü
17 Ocak 2021 - 16:18
Bartın Valisi Güner, İnkumu açıklarında 'Arvin' isimli Rus bandıralı bir kuru yük gemisinin battığını belirtti.

Vali Güner, hava şartlarının çok kötü olduğunu vurgulayarak "Üç filikada mahsur kalan tahminen 15 kişilik mürettebatı kurtarma faaliyetine başlayacağız. Sivil gemilerden de yardım istedik" dedi.

Güner, "Şu anda bir ölü veya filikaların battığına dair bir haber yok. Hava şartları kötü, kurtarma ekipleri de çıkmakta zorlanıyor ama çıkartacağız, büyük bir gemi de olsa özel bir gemi de olsa götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

'5 kişi kurtarıldı'
Gemide hepsi Rus vatandaşı 13 mürettebatın bulunduğunu belirten Güner, "Şu ana kadar 5 kişi kurtarıldı. Mürettebattan 2 kişinin ise cansız bedeni bota alındı. Yüksek dalgalar var, dalgalar nedeniyle bot etrafını göremiyor. Karadan yönlendirmelerle ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

MSB: Kurtarma çalışmalarına destek için fırkateyn görevlendirildi
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "İnkumu açıklarında batan Rus gemisini arama-kurtarma çalışmalarına destek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'mızdan bir fırkateyn görevlendirildi" denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum