Karadağ: Süreç bizi haklı çıkarttı

Karadağ: Süreç bizi haklı çıkarttı

Karadağ: Süreç bizi haklı çıkarttı
06 Mayıs 2020 - 15:16
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korona virüs salgınına ilişkin ‘Normalleşme Planı’ açıklamalarını değerlendirdi. Korona virüs salgınında verilerin düşüş gösterdiğini belirterek kademe kademe normal hayata dönüşün başlatılacağını duyuran Erdoğan, Antalya dahil 7 il için seyahat yasağının sona erdiğini, 65 yaş üstü ve 20 yaş altına hafta bir gün 4 saat süre ile sokağa çıkma izni verildiğini, berber, kuaför, güzellik salonu ve AVM’lerin hizmet vermeye başlayacağını, daha önce ücretsiz dağıtılmaya başlanan maskelerin satışına üst fiyat belirlenmesi ile izin verileceğini açıklamıştı.

 “ALANYA SOKAKLARINDA YOĞUNLUK VARDI”

Resmi devlet kurumlarının ve özellikle Cumhurbaşkanının açıklamalarda dikkatli olması gerektiğini belirten Karadağ, “Evet, sayısal verilere bakıldığında bir geri adımın söz konusu olduğu gözüküyor. Ancak adı üstünde bu bir salgın. Bu tür iyimser açıklamalar rehavete neden oluyor. Bugün Alanya’da özellikle 25 Metrelik Yol ve bankalar önünde yığılmalar var. Bu açıklamaları yaparken çok dikkatli olunmalı. İnsanlar daha çok sokağa çıkmaya ve sosyal mesafe hiçe sayılmaya başladı. İyimser bir hava var ama kötümser yapmamak lazım. Tedbiri elden bırakmamalı. Sokağa çıkma yasakları doğru, uygulanmalı. Süreç iyi gidiyor.” dedi.

“EKSİK VE YANLIŞLARI SIRALAMAK İSTEMİYORUM”

Erdoğan’ın korona virüs salgını sürecinde de muhalefete yönelik eleştirilerine devam etmesine değinen Karadağ, gelinen süreçte CHP’nin önerilerinin haklı olduğunun ortaya çıktığını vurguladı. Karadağ, açıklamasına şöyle devam etti: “Hükümetin bir takım eksiklikleri ve yanlışlarını sıralamak istemiyorum. Maskenin satışının serbest bırakılması doğru bir karar. Satışın suiistimal edilmemesi için belli bir ücret belirlenecektir. Korona virüs salgını Türkiye’de ortaya çıktığı zaman Sağlık Bakanlığı salgından korunmak için 14 maddelik yapılması gerekenler listesi yayınlamıştı. Bu doğruydu.

 “VİRÜS İLE DEĞİL MUHALEFETLE MÜCADELE”

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da 13 maddelik önerileri duyurmuştu. Bu öneriler ülkenin geleceği için gerekliydi. Buna uyulmadı ama süreç bunun gerekliliğini gösterdi. Baştan yapılması gereken böyle bir olay varsa siyasi parti ve bütün kurumlar bir araya gelerek her görüş alınarak bütünlük içinde yapılması gerekirdi. Ancak açıklamalar ve yapılanlara bakınca korona virüs ile mücadele değil muhalefetle mücadele şekline büründü.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum