Internet Explorer için mezar yaptırdı: 'Diğer tarayıcıları indirmek için iyi bir araçtı'

Microsoft'un emektar internet tarayıcısı Internet Explorer'ı 27 yıllık hizmetinin ardından emekliye ayırma kararı üzerine Güney Koreli bir yazılım mühendisi, temsili bir mezar yaptırdı.

Internet Explorer için mezar yaptırdı: 'Diğer tarayıcıları indirmek için iyi bir araçtı'
17 Haziran 2022 - 17:41
Internet Explorer çevrimiçi hayatımızın ilklerinden biri olarak hafızalara kazındı. Şimdi ise 27 yıllık ömrüne son verilen internet tarayıcısı, kullanıcılarına veda ediyor.
Bu vedayı ölümsüzleştirmek isteyen Güney Koreli yazılım mühendisi Jung Ki-young, 400 won (330 dolar) harcayarak Internet Explorer için bir mezar yaptırdı.
Mezar taşının üzerine Internet Explorer'ın simgesini yerleştiren Jung, ayrıca "Diğer tarayıcıları indirmek için iyi bir araçtı" notunu yazdırdı.

'Bizimkisi bir aşk-nefret hikayesi'
Gyeongju şehrinde kardeşi tarafından işletilen bir kafede Internet Explorer için yaptırdığı mezar taşının gösterilmesi üzerine olay bir anda viral oldu.
Mezarın, çalışma hayatında çok büyük bir rol oynayan eski yazılıma dair hissettiği duygularını ifade ettiğini belirten Jung, "Tam bir baş belasıydı ancak aramızdaki ilişkiyi bir aşk ve nefret ilişkisi olarak tanımlayabilirim. Çünkü Explorer bir zamanlar bir döneme tek başına hükmetti" diye konuştu.
İnternet sitelerinin ve çevrimiçi uygulamalarının çalışıp çalışmadığını kontrol etmenin Explorer'da diğer tarayıcılara nazaran daha uzun sürdüğünü belirten yazılım mühendisi, yine de müşterilerinin yeni tasarlanan internet sitelerinin Explorer'da iyi görünüp görünmediğinden emin olmak istediğini kaydetti.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum