İngiltere Başbakanı Liz Truss istifa etti

İngiltere Başbakanı Liz Truss istifa ettiğini açıkladı. Truss, 45 gün sonra görevden ayrılarak, İngiltere tarihinde en kısa süre başbakan olarak görev yapan isim oldu.

İngiltere Başbakanı Liz Truss istifa etti
20 Ekim 2022 - 15:23
Bütçe fiyaskosu, piyasaların tepkisi, milletvekili ve bakan isyanlarının ardından beklenen istifasını nihayet açıklayan Liz Truss'ın sadece 45 gün süren başbakanlığı, Britanya tarihinin en kısa sürelisi oldu.
Önceki Başbakan Boris Johnson'ın (BoJo) Ukrayna krizi ve Rusya karşıtlığını körükleyen Dışişleri Bakanı iken BoJo'nun bir dizi skandal nedeniyle istifa kararını açıklaması üzerine yazınki parti içi seçim yarışından galip çıkan Liz Truss'ın eylül başı Muhafazakar Parti lideri seçilip başbakanlık koltuğuna oturmasını müteakip ölen Kraliçe 2. Elizabeth için tutulan 10 günlük yasın ardından sahneye çıkışı Titanic faciası gibi oldu.
Birkaç haftada gemiyi batırdıktan sonra bugün istifasını açıklayan Truss, kendisini seçenlerin verdiği yetkiyi kullanamadığı için istifa ettiğini, halefi seçilene dek başbakanlığa devam edeceğini belirtti.
Truss, "Durum göz önüne alındığında, seçildiğim görevi yerine getiremiyorum. Bir halef seçilene kadar Başbakan olarak kalacağım" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum