IMF: 2023'te pek çok ülke ekonomik durgunluğu hissedecek, Almanya ve İtalya resesyona girecek

Uluslararası Para Fonu (IMF) son Dünya Ekonomik Görünümü raporunu yayımlayarak özellikle Avrupa'ya yönelik uyarılarda bulundu.

IMF: 2023'te pek çok ülke ekonomik durgunluğu hissedecek, Almanya ve İtalya resesyona girecek
11 Ekim 2022 - 18:07
IMF'nin Dünya Ekonomik Görünümü raporuna göre gelecek yıl küresel çapta ekonomik büyüme daha da yavaşlayacak ve Almanya ile İtalya resesyona girecek.
Öngörü doğruysa, G7 üyesi olan Almanya ile İtalya, Ukrayna krizinin ardından küçülen ilk gelişmiş ekonomiler olacak.
IMF, Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya için önceki yüzde 0.8 oranında büyüme beklentisini yüzde 0.3 oranında küçülmeye çevirdi.
Rusya'dan enerji ithalatına Almanya gibi bağımlı olan İtalya için IMF'nin önceki yüzde 0.8'lik büyüme beklentisi de yüzde 0.2'lik küçülmeye döndü.
IMF'ye göre Euro Bölgesi resesyondan kaçınabilecek, ama euro kullanan bloktaki 19 ülkenin üretimi daha önce tahmin edilenden daha kötü şekilde, sadece yüzde 0.5 oranında büyüyecek. Borçlanma maliyetinin temmuzda 50 baz puan ve eylülde 75 puan arttığı Euro Bölgesi için daha sıkı finansal koşullar geçerli olacak.
Raporda "Rus gaz arz kesintilerine en çok maruz kalan ekonomiler için özellikle keskin aşağı yönlü revizyonlarla birlikte, Avrupa genelinde 2023'te zayıf büyüme, Ukrayna'daki savaşın yayılma etkilerini yansıtıyor" denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum