İmamoğlu'ndan Murat Kurum'a teşekkür

“Araştırdım Murat Kurum haklı çıktı. Projelerimizi doğruladığı için teşekkür ederim”

İmamoğlu'ndan Murat Kurum'a teşekkür
22 Şubat 2024 - 12:31
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Adil İstanbul" proje tanıtımında açıklamalarda bulundu.

"İstanbul bizden önce, uzun bir dönem maalesef böyle bir süreci yaşadı" diyen İmamoğlu, "Sosyal adaletsizlik çok ağır boyutlara ulaştığı halde, çeyrek yüzyıldır bu şehri, bu ülkeyi yönetenlerin hiç umurunda olmadı. Onlar, bu adaletsizliği istismar edip, oya çevirmenin yollarına odaklandılar. Sosyal yardımları, partizanlığın bir aracı olarak kullandılar. Milyonlarca İstanbullu yoklukla ve yoksullukla mücadele ederken, bir avuç insanın arsızca zenginleşmeye devam ettiği bir israf düzeni kurdular.  Bu bozuk düzeni korumak için, İstanbulluları korkutup, tehdit etmeye çalıştılar” dedi.  

2019 yerel seçim sürecini hatırlatan İmamoğlu, şunları söyledi:
Ne dediler; ‘İmamoğlu gelirse, sosyal yardımlar kesilir.’ Biz, bir tek şeyi kestik: Halkın bütçesinden bir avuç insana, malum vakıf ve derneklere para aktaran o hortumu, o kirli hortumu kestik. Bundan sıfır taviz verdik. Partizanlıktan tamamen arındırılmış, vatandaşa saygılı, toplumsal dayanışmayı öne çıkaran, halkçı bir sistem kurduk. İsrafı bitirdik, hizmeti getirdik. Sonuç; İstanbul tarihinde görülmemiş ölçüde artırdığımız sosyal destek ve yardımlar oldu. Sonuç, sosyal adaleti sağlamak amacıyla vatandaşa ilk kez sunulan pek çok yeni hizmet oldu. Halk Süt’ten Anne Kart’a, kreşlerden öğrenci yurtlarına, Kent Lokantaları’ndan Yeni Doğan Destek Paketi’ne, üniversite öğrencilerine burstan Ders Atölyeleri’ne desteklerimizi ihtiyaçlara göre çeşitlendirdik. Bütün bunlar eşi benzeri görülmemiş, çok önemli ve çok değerli çözümler. Ama bizim sosyal adalet vizyonumuzun yalnızca bir yönünü gösteriyorlar. 200 bin kişinin özel sektörde iş bulmasına aracılık eden Bölgesel İstihdam Ofislerimize; çiftçilere, üreticilere ve balıkçılara İBB tarihinde ilk kez vermeye başladığımız desteklere; mahalle bakkallarını destekleyen Halk Bakkal projesi gibi işlerimize bakarsanız, sosyal adalet vizyonumuzun diğer yönünü de görebilirsiniz.

Hayata geçirilecek projeleri anlatırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB projeleri ile ilgili "Kimin parasını kime veriyorsun?" sözlerini de yanıt veren İmamoğlu, "Milletin parasını millete vermeye devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

Projelerini sıraladı
Öğrencilere sağlanan burs ve yurt imkanlarını anlatan İmamoğlu, eğitimine İstanbul’da devam eden 100 bin üniversiteliye ulaşım desteği sağlayacaklarını kaydetti. 

İmamoğlu, sunumunun "yapacaklarımız" başlığını 10 maddeyle şöyle anlattı: 

Çocuklar için iki büyük ‘çocuk oyun dünyası merkezi

Yüz bin anne adayına gıda destek paketi

Her ilçeye kent lokantası

Tek asgari ücretle geçinen hanelere yıllık 10 bin lira pazar desteği

15 bin öğrenciye yurt imkanı, üniversite öğrencisi gençlere yılda iki defa kıyafet kuponu ve ulaşım desteği

10 bölgede, 10 yeni sosyal yaşam merkezi

50 bin  kadına 5 bin lira tutarında destek

3 yeni bütünleşik sağlık merkezi

10 bin kişiye 3 bin lira malzeme desteği

"Projelerimizi doğruladığı için teşekkür ederim”

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum'un "İmamoğlu vaatlerinin yüzde 87’sini gerçekleştirdi" sözlerine de yanıt veren İmamoğlu, "Araştırdım Murat Kurum haklı çıktı. Projelerimizi doğruladığı için teşekkür ederim" dedi. 

İmamoğlu, şöyle devam etti:
Bir söz söylüyorlar, bana ömür boyu yardımcı oluyorlar; yani Allah iyi insanın, iyi kulunun yolunu yaparmış misali. Açık söyleyeyim; hani, ‘Kimin parasını kime dağıtıyorsun’ diye hesap sormaya kalkanlar, bizim tek tek gerçekleştirdiğimiz işleri bugün kopyalamakla meşguller. Benim sevgili rakibim, müstakbel aday arkadaşımız, geçenlerde, ‘Yüzde 87 projeleri başardı’ dedi. Sonra bir kağıt notuyla düzeltmeye çalışsa da onu bile başaramadı yani. Ama, ‘Yüzde 87 başardı’ deyince; ben döndüm arkadaşlarıma dedim, ‘Arkadaşlar, siz mi yanlış hesapladınız?’ Bizimki 3-4 puan az çıkmıştı çünkü. Arkadaşlarımı çalıştırdım 3-4 gün. Vallahi dediği doğru çıktı zaten. Yüzde 87’miş meğerse. Yüzde 87 başarmışız. Dolayısıyla, Allah razı olsun, bize yardımcı oldular. Yüzde 87’yle projeleri başardığımızı bir kez daha bize hesaplatarak, ispat ettirdiler. Buradan müstakbel rakibime, değerli, sevgili adaya teşekkür ederim. Bir teşekkürü de bir deprem anında İstanbul'un 11 şehrine birden nasıl koştuğunu anlattığı için, yine kendisine teşekkür ederim. Bizlerin projelerini anlatmaya devam etsin. Yeni projelerimizi ballandıra ballandıra anlatabilirler. Sahiplenebilirler. Çünkü hepsi doğru projeler. Öyle 650 bin konut vesaire gibi uydurma işler değil.

YORUMLAR

  • 0 Yorum