İlişkilerde en çok hangi özellikler aranıyor

Her şeyde olduğu gibi ilişkimizin de artıları ve eksilerini tartarız. Peki, Türkiye'de evlilik yolunda ciddi ilişki kurmak isteyenler en fazla hangi özellikleri arıyor?

İlişkilerde en çok hangi özellikler aranıyor
10 Ekim 2020 - 12:22
Türkiye, İngiltere, Fransa, Mısır, Endonezya, ve Suudi Arabistan'da Hawaya'nın ilişkisi olmayan 1715 kişiyle gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçları yayınlandı. Bakalım sizin hayallerinizdeki kişiyle Türkiye'de ilişki yaşamak isteyenlerin önem sıralamaları benzer mi?
İlişkilerin temeli açık görüşlülük
Araştırma sonuçlarına göre; Türkiye'de ilişki arayan çiftlerin yüzde 92'si açık görüşlü kişilerle birlikte olmak istiyor. Açık görüşlülük en yüksek oran ile ilişki temellerinde en öncelikli yeri kaplıyor.
Siz hayallerinizdeki partnerde mizah anlayışınızın benzer olmasını mı istersiniz yoksa para konularındaki davranış biçiminizin benzer olmasını mı? Verilere göre, 10 kişiden 9'u aynı mizah anlayışında ve para konularında benzer bakış açısına sahip olmaya önem gösteriyor.
İlişkisi olmayan, kadın ve erkek sayısının eşit olduğu 20 ile 40 yaş arasındaki kişilerle gerçekleştirilen anket sonuçlarında, aynı zeka düzeyine sahip olmayı tercih edenlerin oranı yüzde 86 iken, fiziksel olarak çekiciliğe önem verenlerin oranı yüzde 85 olarak karşımıza çıkıyor. Bu konu hakkında siz de benzer fikirlere mi sahipsiniz?
Türkiye'de her beş kişiden dördü ailemin onaylayacağı kişiyle ilişki yaşamak istiyorum diyor. Araştırma sonuçlarına göre aile onayı öncelikli olmasa da, yine de Türkiye'de ilişki yaşamak isteyen kişiler için önemli bir oranda.
Evlilik yolunda ciddi ilişki kurmak isteyen kişilerin, partnerinin ne kadar başarılı bir kariyerinin olmasını istiyorsun sorusuna, yüzde 75'i başarılı bir kariyere sahip olması benim için önemli diyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum