İçişleri Bakanlığı'ndan yeni 'koronavirüs' genelgesi

İçişleri Bakanlığı'ndan yeni 'koronavirüs' genelgesi

İçişleri Bakanlığı'ndan yeni 'koronavirüs' genelgesi
27 Mart 2020 - 15:59 - Güncelleme: 28 Nisan 2020 - 09:07
Buna göre yeni genelge ile pazarlarda giyim, oyuncak, süs eşyası ve çanta gibi ürünlerin satşları durdurulacak.

Yoğunluğa göre vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yeni pazar alanları belirlenebilecek. Yine vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanmasında belediyeler direkt olarak hizmet sunabilecek.

SOSYAL MESAFE DETAYI

Pazar alanlarındaki yoğunluğu düşürmek amacıyla tezgahlar arasında en az 3 metrelik mesafe bırakılacak. Yer sorunu yaşanması durumunda ilave cadde ve sokakların dahil edilmesi gibi uygulamalara başvurulabilecek. Gerek görüldüğünde zaruri olmayan ihtiyaç malzemelerinin satışı da bu amaçla kullanılabilecek.

HİJYEN ÖN PLANDA

Ambalajsız satılan yaş meyve ve sebzelerin tüketici tarafından temas edilmeden hijyenik ambalajlarla satılacak ve bu zabıtalarca sürekli kontrol edilecek.

Pazar esnafının kişisel hijyene uyması sağlanacak uymaması durumunda gerekli işlem yapılacak. Belediyeler tarafından pazar yerlerinde çöp toplama, hijyen ve dezenfeksiyon tedbirleri alınacak.

SAAT SINIRLAMASI GELDİ

Pazarlar en fazla saat 19.00'a kadar faaliyet gösterebilecek.

Bakanlık söz konusu tedbirlere ilişkin valiler ve kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde ilgi mevzuat ve yazılar çerçevesinde gerekli kararlar alınarak tedbirlerin ivedilikle uygulanması ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, gerekli görülmesi durumunda alınan kararlara uyulup uyulmadığının genel kolluk marifetiyle denetlenmesi istedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum