HONG KONG İLE STCW ANLAŞMASI İMZALANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Hong Kong Denizcilik İdaresi ile STCW anlaşması imzalandığını duyurdu. Anlaşmayla birlikte Türk gemiadamlarının Hong Kong bayraklı gemilerde çalışmasının önü açıldı.

HONG KONG İLE STCW ANLAŞMASI İMZALANDI
01 Ocak 2021 - 17:52

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden Hong Kong ile STCW anlaşması imzalandığını duyurdu.

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

*Danimarka ile imzaladığımız anlaşmanın ardından dünyanın en büyük 5. bayrak taşıyıcısı olan Hong Kong ile de STCW anlaşması imzaladık.

*Anlaşma ile iki ülkenin gemi adamlarına karşılıklı denklik vererek, gemi adamlarımızın Hong Kong bayraklı gemilerde çalışmasının önünü açtık.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da Twitter hesabından şu açıklamada bulundu:

*Türk gemi adamlarımız, isimlerini uluslararası denizlerde duyurmaya devam ediyor!

*Çin Halk Cumhuriyeti Hong Kong Özel İdari Bölgesi ile imzaladığımız mutabakat sonucunda gemi adamlarımız, Çin gemilerinde istihdam edebilecekler.

STCW Nedir?
Standards of Training Certification and Watchkeeping, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün yayımladığı, gemi adamlarının denizde güvenliğini esas alan, ve üyesi olan ülkelerce gerçekleştirilen bir konvansiyon ile 1978 yılında hayata geçirdiği, 1995 yılında da gözden geçirdiği uluslararası bir denizcilik kodudur.


YORUMLAR

  • 0 Yorum