Hidrolik Pres - Yatar Daire Testere

Sanayi alanında kimi zaman malzemelerin şekillendirilmesi veya birleştirilmesi amacı ile güç uygulayıcı makineler kullanmak gerekir ve bu makinelerin en önemlilerinden biri de hidrolik pres makineleridir.

Hidrolik Pres - Yatar Daire Testere
19 Eylül 2022 - 13:00
Sanayi alanında kimi zaman malzemelerin şekillendirilmesi veya birleştirilmesi amacı ile güç uygulayıcı makineler kullanmak gerekir ve bu makinelerin en önemlilerinden biri de hidrolik pres makineleridir. Sahip oldukları özel mekanizmalar ile farklı seviyelerde güç uygulayabilen bu makineler sanayinin birçok farklı alanında kullanılmaktadırlar. Birçok farklı sektörde kullanılabilmeleri sebebi ile bu makinelere farklı üretim alanlarında rastlayabiliriz. Tasarımları farklı olabilen bu makineler kimi zaman manuel olarak kullanılabilirken kimi zaman ise elektrik gücü ile kullanılabilirler. Bu makineler kullanılacağı zaman malzemeler makine içinde yer alan haznelere yerleştirilir ve daha sonra baskı yapılarak işlemler tamamlanır.
Tahrik sistemlerine bağlı olarak mekanik ve hidrolik presler olarak ikiye ayrılan bu makineler ile çok büyük işler veya çok küçük çaplı işler yapılabilir. Uyguladıkları güç kimi zaman yüzlerce tona kadar ulaşabilen bu makineler özellikle şekillendirilmesi zor olan metal parçaların üretimlerin de kullanılırlar. Elektrik gücünü hareket enerjisine döndüren basit bir yapıya sahip olan hidrolik pres kimi zaman otomatik olarak kimi zaman ise bir kullanıcı tarafından yönlendirilerek kullanılır. Ancak iş kazalarına çok müsait araçlar oldukları için kullanan kişilerin çok dikkatli olmaları gerekir. Çünkü malzemelere baskı uygulayan preslerin ürettikleri güç inanılmaz boyutlarda olabilir. Farklı isimler ile anılabilen hidrolik pres çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz;
  1. Montaj presleri
  2. Güç presleri
  3. Ağaç dikme presleri
  4. Pnömatik presler
  5. C-frame presler
  6. H-çerçeve presleri
  7. Laminasyon presleri

Yatar Daire Testere

Ahşap malzemelerin kesilmesi için kullanılan yatay daire testere makineleri oldukça basit bir tekniğe sahiptirler. Kullanıcıların kesme işlemlerini çok hızlı ve çok kolay bir şekilde yapabilmelerini sağlayabilen bu makineler ayarlanabilir tablaları ile çok farklı ebatlarda ki ahşapların kesilebilmelerini veya şekillendirebilmelerini sağlayabilirler. Aynı zamanda kullanıcı ahşapları kesebilmek için kesilecek malzemeleri elleri ile yönlendirmelidirler. Bu makinelerde testere ile motor kısmı birleşik bir yapıya sahiptirler. Farklı ebatlarda veya farklı tasarımlar ile üretilebilirler. Bu sayede her türlü ortamda kullanılabilen ve dağıtılıp farklı yerlerde yeniden toplanabilen makinelerdir.
Farklı devir hızlarında çalışabildikleri için kesim işlemlerini tam da olması gerektiği gibi yapılabilirler. Aynı zamanda bazı modellerinde kesme yerlerinde iz, yanık veya çapak gibi istenmeyen durumların oluşmamasını sağlayabilirler. Kesme işlemlerinin her zaman doğru bir şekilde yapılabilmesi için testerenin körlenmemesi ve düzenli olarak değiştirilmesi yeterlidir. Bu makineler ahşap, sunta ve plastik gibi malzemelerin kesilmeleri için en ideal seçeneklerdir. Bu sebeple özellikle mobilya imalatı için en çok kullanılan makinelerin başında gelir. Bu makinelerde paket kesim işlemleri, dolgu malzeme kesimleri veya sert yapıya sahip olan metal gibi malzemelerin kesim işlemleri kesinlikle yapılmamalıdır. Hidrolik pres veya yatar daire testere gibi makineler hakkında daha çok bilgi almak için her zaman sanayiden.com adresinden destek alabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum