HAYIRSEVER İŞ İNSANI KIRBIYIK'TAN, TÜRKİYE'NİN İLK EKOLOJİK OKULU

Hayırsever iş insanı Şahin Kırbıyık tarafından Serik'te yapımına başlanan 24 derslikli Türkiye'nin ilk ekolojik okulunun temel atma töreni gerçekleştirildi

HAYIRSEVER İŞ İNSANI KIRBIYIK'TAN, TÜRKİYE'NİN İLK EKOLOJİK OKULU
31 Ekim 2020 - 12:12 - Güncelleme: 31 Ekim 2020 - 12:42
Türkiye'nin ilk ekolojik okulunun temelleri atıldı. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik ve Tuğba Vural Çokal ile Serik protokolünün katılımıyla gerçekleştirilen temel atma törenine davetli çok sayıda iş insanları ve vatandaşlar katıldı. Vali Yazıcı, okulla ilgili bilgiler verdiği konuşmasında, "Okulumuz kendi enerjisini güneşten, suyunu yağmurdan alarak kendi kendine yetebilen ilk doğa dostu okul olacak" dedi.


TÜRKİYE'DE İLK OLACAK
Hayırsever işadamlarının ve örnek projelerin sayısının artmasını dileyen Vali Yazıcı, hayırsever işadamı Şahin Kırbıyık'a da teşekkür etti. Kırbıyık ise konuşmasında eğitim anlamında okulun çok önemli bir eksiği giderdiğini belirterek, "Allah'ın bahşettiği enerjiyi kullanıp, elektrik ve suya para ödemeyecek olan okulumuzu 1 yıl içinde açacağız. Türkiye'de ilk olsun, örnek olsun istedik. Mutluluk ve gurur duyuyorum" dedi. Konuşmaların ardından hayırsever iş adamı Şahin Kırbıyık ve projenin mimarı Busem Kırbıyık, protokol üyeleriyle birlikte ilk ekolojik okulun temeli için butona bastılar.
Haziran ayında protokolü imzalanan 24 derslikli okulun, gelecek yıl eğitim-öğretime açılması planlanıyor.


























YORUMLAR

  • 0 Yorum